Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Türkiye’de gençlik dijital çalan taş plak gibi; modernizminin düşünsel altyapısı yok

Türkiye’de gençlik dijital çalan taş plak gibi; modernizminin düşünsel altyapısı yok
 

Büyükler/eskiler gençleri genellikle çılgınlığa varan hal ve tavırlarıyla eleştirirler. Benim öyle bir sorunum yok; hatta daha çılgın olmalarını istiyorum. Yaşlı insanlar gibi ağırbaşlı davranan gençleri eleştiriyorum.

Bir genç asla akıllı olmak zorunda değil. Ve genç yaptıklarının hesabını vermeyebilir, yaşadığı hayattan kendiliğinden sorumlu değildir. Biz onları tehlikelere gitmesinler diye tutarak/engelleyerek yaşatırız. Yanlış işler yaparlarsa aslında sorumlu biz olmalıyız.

Deli dolu olsunlar ama deliliklerinin de bir felsefesi olsun. Bir aralar gençlerin elinde Nietzsche, Schopenhauer görürdüm, şimdi onlar da yok. Moderniz mi gençliğin hayatından çıkaramayız; gençlik doğal olarak her bakımdan modern hayatı yaşayacak. Yaşamıyorlar mı? Evet yaşıyorlar. Peki, sorun ne? Gençler önlerine getirilen tepside ne varsa onu yiyorlar. Ellerindeki akıllı telefonlar kadar akılları yok.  Bu teknolojinin fikirsel bir karşılığı olmak zorunda değil mi?

Sizler bu yaşadığınız hayatın içini düşüncelerinizle doldurabiliyor musunuz? Doldurmadığınız, boş kaldığı için 3 çocuk yapın, IŞİD, sanki yeni bir şeymiş gibi başkanlık sistemi, anlamsız direnişler, Atatürk/laiklik gibi gereksiz siyasetler, dindar/ateist muhabbetleri gibi suni anlamsız belki 50 yıl sonra hiç konuşmayacağımız kirli bilgiler/söylemler/ düşüncelerle birileri dolduruyor.

Siyasilerin mitinglerini dinleyen, TV’lerdeki abuk sabuk dizileri seyreden, evde oturan, saçma sapan sağlık öğütleriyle uğraşan, giyim ve davranışlarıyla bizi şaşırtmayan gençler hiç yanıma gelmesinler. Biliyorum biraz duvara tosladınız, hayat bitti sanki. Yaşayacak ömrünüz var ama yapacak şeyiniz yok. Teknolojinin yarattığı yenidünya ile idare ediyorsunuz. Ama bunlar vakit geçirme araçları gibi, düşünce dünyanız boş. Dolduramıyorsunuz da; çünkü dolduracak şey yok, her şey eskidi. Düşünün yani okumak ve sanat bile sıkıcı olmaya başladı.

Hepsine bir tekme atıp dağlara yürüyün. Kendinizi ve içinde yaşadığınız dünyayı yeniden yaratın. Bu hayat ve bu dünya artık bizleri sıkmaya başladı. Uzay çağı buluşu gibi önünüze sürülen yenilik “üç çocuk yapın” Dünya kurulduğu zaman bile var olan bir şey. On binlerce yıl sonra medeniyet fukaralarının önünüze koyduğu vizyona bakın.

Düşünün Oksford mezunu kelle kesmek için IŞİD’e gidiyor. Çünkü gidecek yeri yok, deniz bitti. Bildiği hayatı yaşamak kadar insanı sıkan bir şey olamaz. Çıplak gezin, kışın denize girin, yağmurda şemsiye kullanmayın, kızlara laf atmayın onlar size laf atsın, evlenmeyin vs. Yani hayatınızı değiştirin. Size heyecan lazım. Ben genç değilim, bu hayat bana bile heyecan vermiyor ki size versin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..