Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '17

 
Kategori
Eğitim
 

Türkiye'de kaç tane sahte öğretmen var?

Türkiye'de kaç tane sahte öğretmen var?
 

5haber.com


 
 
İşe bakın kadın “öğretmenim, diplomam var…” diye tam 19 yıl devleti kandırmış ve devletten tıkır tıkır maaşını almış; ne yazık ki onun üstleri, sorumlu yöneticiler bu kadar yıl bu yalanı yutmuşlar. Neden sonra akılları başlarına gelmiş, diploman nerede, diye sormayı akıl etmişler, kadın da kopyasını gönderiyorum diye yine sahte bir belge postalamış.
 
İşi görüyor musunuz?
 
Kim sorumlu? Aslında MEB’ndan okul müdürüne kadar herkes sorumlu.. Tabii, sorumlunun büyüğü yalancının kendisi. Yıllardır, Milli Eğitimi, çocukları, velileri uyutan bu insan hem takdir edilmeli; hem de tekdir… Bu kadar büyük soygunculuk olur mu?
 
Hadi devleti bu kadar yıldır “öğretmenim” diye soydun, o çocukları, ailelerini nasıl kandırdın?
 
Haber şu:
 
”Sahte öğretmene ilk fatura 330 bin TL Devlet 19 yıl boyunca sahte diplomayla öğretmenlik yapan Rukiye G.S.’den ödenen maaşları faiziyle geri alacak. İlk fatura 330 bin TL ile Trabzon’dan geldi...” (aydınlık.com.9.7.17)
 
Tabii devlet ödediği bütün o maaşları, fitil fitil bu bayanın boğazından getirecektir. 19 yıl içinde, maaşlar, çeşitli ödenekler, fazla mesailer filan acaba ne kadar tuttu? Şimdilik 330 bin liralık bir hesap çıkmış, ama hesabın burada kalmayacağı da belli. 
 
Onun yanı sıra , bu olayın Milli Eğitime verdiği moral çöküş, ne kadar feci… Bu kadar yıl içinde bu kadın, acaba,  öğretmenim , diye kaç tane öğrenci mezun etti.. Peki, bu öğretmenden diploma alan öğrencilerin bu diplomaları geçerli olacak mı? Alın size bir hukuki sorun daha.
 
Sahte bir öğretmenin verdiği diplomalar… İşin boyutlarını görüyor musunuz?
 
İşin garip tarafı bu sahte öğretmen, 2005 yılında yılın öğretmeni seçilerek Başbakanlık tarafından ödüllendirilmiş. Haydaa… Daha büyük rezalet!
 
Emekliliğine bir yıl kala sahtekarlığı ortaya çıkarılan bu öğretmen için şimdi  iki ayrı suçtan 4 yıl ile 12 yıl arası  hapis istemiyle dava açılmış. 
 
Bazı şeylerde ne kadar geç kalıyoruz!
 
Kadın, devleti tam 19 yıl uyut, ben öğretmenim, de; diplomam var, de… Ondan sonra devletin aklı başına tam 19 yıl sonra gelsin.
 
Tabii  bu olaydan sonra daha başka soruşturmaların süreceği bellidir.. Devlet geç de olsa yanlış yapanın peşini kolay kolay bırakmaz.
 
Ama bence olan çocukların ve onların ailelerinin başına oldu… Kolay mı böyle bir yıkımı kabul etmek.
 
Aslında, bu işi ortaya çıkaran Yöneticiyi, Müdürü de bir güzel taltif etmek gerekir… Yoksa..
Yoksa  sahte öğretmen, bir yıl sonra ikramiyesini de alıp gidecekmiş… Ondan sonra sen sağ ben selamet, sahtekarı ara ki bulasın.
 
Şimdi bu sahte öğretmenden devletten aldığı ücretler faiziyle istenecekmiş. İşin hapis yanı da ayrı…
 
Ama ya kadın, emekli olduktan sonra bana eyvallah diyerek yurt dışına kaçsaydı, devlet bu paraları kimden alacaktı?
 
Şimdi aklıma şu soru geliyor? Acaba devlette sahte diplomayla çalışan başka kaç tane daha öğretmen veya başka devlet memuru var? 
 
Yok diyebilir misiniz? İşte örnek önümüzde, kadın  tam 19 yıl sahte diplomayla çalışmış…
 
Devletin , “Çıkarın bakalım şu diplomaları…” demenin tam zamanı; ne dersiniz?
 
Ayrıca , bir sürü  devlet sınavına girerek, FETÖ destekli bir yerlere gelen adamların da durumlarının soruşturulması zamanı gelmedi mi?
 
Yani…! 
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..