Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'deki Suriyeliler

Türkiye'deki Suriyeliler
 

Suriye'lilerin memleketi panayıra çevirmesi, münferit olarak halka saldırmaları, hırsızlık yapmaları vb çeşitli olaylar Türkiye'deki yerel vatandaşı Suriyelilere karşı tepki oluşmasına sebep oldu. Aslında, daha her şeyin başındayken bir tepki vardı ama onların illegal eylemleri bardağı taşıran son damla oldu.

 

Halk artık ''Suriyeliler ülkeden gitsin !'' diyerek sokaklara dökülüyor !

 

***

 

Türkiye'de 1 milyondan fazla Suriye vatandaşının kontrolsüz olarak yayılması, bu mültecilerin kontrol edilmemesi var olacak problemlere davetiye çıkarıyor. Devlet, ülkemize aldığı Suriye'lileri kontrol etmezse daha da olay çıkacak gibi gözüküyor. Örneğin, yaşadığım şehir olan İstanbul'da merkez ilçeler başta olmak üzere her yerde dilencilerin alayına bakarsanız Suriye uyruklu olduğunu görürsünüz. Aynı durum memleketim olan Bursa için de geçerli... Bursa'da merkez ilçelere konuşlanan Suriye'li insanların çok büyük çoğunluğunun dilenci, normal insanlarında varlıklı insanlar olduğunu söyleyebilirim. Farklı şehirlerde yaşayan arkadaşlarımında bana söylediğine göre oralarda da durum pek farklı değilmiş.

 

Antep'te, Maraş'ta, Kilis'te, Adana'da hatta artık İstanbul'da bile olaylar çıkıyor, halk ayaklanmış, Suriye'li hiç kimseyi istemiyor. Evlerine saldırılıyor, arabaları yakılıyor, sokakta şiddet hakim...

 

***

 

Tabi ki savaşın olduğu bir ülkede insanların kaçması kadar doğal birşey yok.

 

Tabi ki biz büyüklerimizden de gördüğümüz gibi zor durumda olana yardım etmemiz gerekir.

 

Fakat, memlekete yardım için aldığımız insanlar kaçakçılık yapıp çeşitli illegal maddelerle ülkemin çocuklarını zehirlerse, münferit yerlerde halka saldırırsa, hırsızlık olaylarına bulaşırsa, çevreye zarar verirse, halkı tehdit ederse...

 

Yardım etmenin, ülkede barındırmanın ne anlamı var ki ?

 

***

 

Yani, markete girip, ürünün fiyatı yüksek diye market sahibini linç etmeye çalışan bir mülteciye ne diye yardım edesin ki ?

 

Halbuki, muz cumhuriyeti olmasak oradan gelen herkesi en az iki veya üç şehirde prefabrik kent kurup orada yardım edebilirdik geçici süreliğine ama bir takım stratejik derinlik sever arkadaşlar bunu yapmayı akıl edemediler !

 

30 Mart'ta oy kullandırdılar, ondan önce bunlara baktılar ve seçim sonrasında sürüsünü salan çoban misali bu insanların memleketin her yanına dağılmasına onay verdiler !

 

***

 

Öte yandan, bizim sözde zeki vatandaşlar baktı ki bunlarda para gani, kirada oturan Türkleri çıkarıp bunları alıyorlar. İşveren bakıyor bunlar ucuza çalışyor, Türk vatandaşı çıkarıp bunları işe alıyor. Sadece ucuz işçilik olarak bakmayın, her sektörde mevcut bu olay. Hastanelere gittiğin zaman bunlardan sıra gelmiyor. Kaldı ki, çocuk felci salgını (Polio virüsü) tehlikesini ülkemize getirdiler. Yaşadığımız şehirlerde sosyal hayatı felç ettiler, Avm, parklar bunlar tarafından işgal edildi. Birdenbire bu şehirlerde fuhuş oranı arttı. Aşağı yukarı 2 senedir burada yaşıyorlar ve 2 kelime Türkçe öğrenmiş değiller. Tek bildikleri şey ''Tayyip'' başka kelime yok. İstanbul'da yaşadığım ilçede bulunan mültecilerden kendi ülkeme ait duyduğum tek şey sadece bu. Kendi adıma söylemem gerekir ki, bana bir şey söylediklerinde karşılık veremiyorum ve Arapça bir şeyler söyleyip duruyorlar. Küfür mü ediyorlar belli değil. İş artık zıvanadan çıktı !

 

***

 

Kısaca...

 

Suriye'den gelen mülteci insanlar artık kontrol altına alınmak zorundadır !

 

Biz kendi şehrimize yabancılaştık, kendi ülkemizde iş bulamıyoruz, sokaklarımız işgal edildi... Bunları başka ülkeden gelen güruhlar yapıyor üstelik Türkiye Devletinin desteğini ala ala yapıyor !

 

Suriyeli meselesi kabak tadı veriyor artık !

 

İşin suyu çıktı artık !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..