Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '14

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Türkiye için muhteşem haber!

Türkiye için muhteşem haber!
 

Türkiye için muhteşem haber!


Kırılgan Beş'li olarak bilinen Türkiye, Brezilya, Hindistan, Endonezya, ve Güney Afrika ülkelerinden oluşan grubun adı Muhteşem Beşli'ye dönüyor.

Bu 5 ülkeye yatırım öneren ekonomi uzmanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Faiz artışlarında kurların cazip hale gelmesi ile Ocak ayından itibaren yatırımcılara carry-trade tavsiye ediliyor.

HSBC küresel döviz başkanı David Bloom, bir TV kanalında yaptığı açıklamada Kırılgan Beşli olarak bilinen bu 5 ülke hakkında "Yükselen Beşli" veya "Muhteşem Beşli" olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Societe Generale Gelişmekte Olan Ülkeler Piyasa Stratejileri Bölümü Başkanı Benoit Anne'de bu beşli grup hakkında "Sağlam Beşli" ifadesini kullandı.

ABD Merkez Bankası (FED) 22 Mayıs 2013'te tahvil programında azaltım sinyali vermesinin ardından bu beş ülkenin para birimleri hakkında "Kırılgan Beşli" olarak nitelendirilmişti. Ancak son 3 ay baz alındığında para birimlerinde yüzde 7.7 değer kazandı.

1 Şubat tarihinde yürürlüğe giren taksitli alışverişlere sınırlama ile geçen yılın aynı tarihinde yani 2014 Mart ayı harcamaları yüzde 17 oranında geriledi. Bu oran geçen yıla göre 10 puan düştüğünü gösteriyor. Taksitli ödemelerde azalma devam ederken taksitsiz ödemelerde ise büyüme oldu. Taksitsiz ödemelerde yüzde 14'lük artış ile 21.3 milyar liradan 26.3 milyar liraya çıktı

 
Toplam blog
: 13
: 780
Kayıt tarihi
: 13.02.14
 
 

Haberler, yazılar, blog yazıları, teknoloji, eticaret ve seo. ..