Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Kitap
 

Türkiye'nin En Uzun Soluklu Kitap Fuarı Bartın'da

Türkiye'nin En Uzun Soluklu Kitap Fuarı Bartın'da
 

       Türkiye’nin en uzun soluklu kitap fuarı, Bartın’da bu yıl, 21 nci  kez törenle açıldı. Belediyenin sosyal tesislerindeki açılışta, Vali, Bartın Üniversitesi rektörü, AK Parti İl Başkanı ve diğer parti temsilcilerinin bir kısmı ve yoğun bir halk kitlesi, törende hazır bulundu.

       Bu yılki kitap  fuarına 16 yazar 12 yayınevi katılığı gözlemlendi.

       Başkan Akın, açılış  konuşmasında “Okumak, özgüveni artırır” dedi ve şunları söyledi: “"70 bin nüfusa sahip Bartın merkezinde kendi ölçeğinde bu kadar uzun zaman 21 yıl aralıksız kitap fuarını gerçekleştiren 20 yıl aralıksız şiir yarışması ödülleri veren büyük iller hariç Bartın'dan başka bir il olduğunu ben duymadım. Bu Bartın'da gerçekten önemli bir etkinliktir. Aydınlık bir yoldaki Bartın için çok önemlidir. Çünkü okumak çok önemli. İşte bizde bugün hem eğitimi,  hem kültürü hem sanatı aynı çerçevede geliştirmeye çalışan bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Okumakla her şeyden önce bir özgüven sağlanıyor. Kitap okuduğunuzda kendinizi geliştiriyorsunuz. Özgüven sahibi oluyorsunuz. Bu özgüven içerisinde de insanlara faydalı olmalı yolunda çalışmalar yapıyorsunuz. 21 yıl önce başlayan ve bizim devam ettirdiğimiz bu kitap fuarıyla cumhuriyetimizin aydınlık yüzü kitapla aydınlanmaya devam ediyor. 24 Kasım'a kadar devam edecek fuarımızın dolu dolu geçmesini ve söyleşilere katılan 16 yazar ve şairimizin bilgilerinden faydalanılmasını temenni ediyorum.

       Rektör Uzun da, “ Gençlerimize güveniyorum” dedikten sonra Vali Dirim dedi: “ İnşallah nice yıllar devam eder” temennisinde bulunarak  tertipleyenlere teşekkür etti.

       Konuşmacılar şu hususları dile getirerek konuya açıklık getirildi:  “Günümüzün gençliği, vakitlerini ekran başında geçiriyor. Öğrencilerimiz, yeni oluşumlardan ve yeni kitaplardan bihaber oluyorlar. Bartın’ımız,  Yazarlar ve şairlerin okuyucuyla temas ettiği çok önemli toplantılara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu kitap fuarı Türkiye'de kararlılıkla devam eden önemli kültür sanat etkinliklerinden birisidir.

       Vali Dirim, veciz konuşmasını şöyle bitirdi: “Ancak bir kitabın kokusunun, bir kitaba dokunuşun insana kattıklarını ne yazık ki ekran gençlerimize katamıyor ve gençlerimiz ekran bağımlısı oluyor. Bu durum gençlerimizi tehdit eden çok ciddi bir durum. Ve bunu artık gündemimize alıp değerlendirmemiz gerekiyor.  Bugün uzmanlar ekran başında geçen 5 saati tedavi edilmesi gereken bir durum olarak ele alıyor. Yani tabiri caizse bir hastalık olarak nitelendiriyorlar. Ben bugüne kadar kitapla ilgili böyle bir tespit olduğunu hiç duymadım. Keşke günümüzün 4-5 saati kitap başında geçse. Bu faaliyete katkı sağlayan Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyor ve çok tebrik ediyorum. Bartın kültür, sanat hayatına bu güzel katkıyı yapıyorlar." Dedi.

       Ödüller sahiplerini buldu:  Açılışta bu yılki Hasan Bayri Şiir Yarışmasında dereceye giren şairlere de ödülleri verildi. "Sancı Molekülleri" isimli şiiri ile birinci olan İsmail Biçer, "Soluksuz İkamet"  isimli şiiriyle ikinci olan Aydın Zeyfeoğlu  ve "Çiçek Açtı Difenbahyalar"  isimli şiiriyle üçüncü olan Züleyha Bilgiç'e ödülleri de verildi. Şairle teker teker şiirlerini okurken Biçer'e ödülünü Rektör Uzun, Zeyfoğlu'na ödülünü Eski Belediye Başkanı Oğuz Pir ve Bilgiç'e ödülünü Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can takdim etti. Şiir yarışmasının jüri üyelerine ise ödüllerini TSO Başkanı Halil Balık verdi.

       Kokteylli açılış sonrası bir gurup misafirler, otobüslerle  Amasra’ya yemeğe götürüldü.  Başkan Akın’ın da bulunduğu yemek,  insanları biraz daha kaynaştırarak şairler ve yazarların daha sıkı fıkı oldukları görüldü.

       Bir kitap Fuarı biterken, yenisi için şimdiden kollar sıvanmağa başlandı. Unutmadan söyleyelim. Bu yılda festivalin yükünü, Basın Bürosu Şefi  Emircan Sucu çekti. Misafirlerin çağrılmasından, yatacak  yerlerin tespitinden, programların uygulanmasından, plaketlerin verilmesinden tek tek uğraş veren bu hanımın gayreti,  zaten geçen yıllardan beri biliniyordu. Ve her seferinde tek başına verdiği bu uğraşlarla  takdir topladı.

       Fuarın bu yıl ki onur konukları ise Prof. Dr. Hasret Çomak ver Servet Çınçın oldu. Çomak'a onur ödülünü Bartın Valisi Nusret Dirim  verirken, Servet Çınçın'a da Belediye Başkanı Akın takdim etti.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, takım elbise ve iç mekan

ÇINÇIN' LAR, AMASRA'DAKİ YEMEĞE GEÇ GELDİLER AMA, YİNE DE BÜTÜN İLGİYİ, ÜZERLERİNDE TOPLADILAR.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

YAZARLAR, ŞAİRLER VE BİR KISIM KATILIMCI, AMASRADAKİ YEMEKTE BİR ARAYA GELEREK NEŞELİ BİR ATMOSFER YARATTILAR.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, yemek yiyen insanlar, masa, yiyecek ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

ONCA UĞRAŞ ARASINDA DOÇENT YARDIMCIMIZ ARTAR, HAL VE VAZİYETLERİ TARTIP KESİP, YAPIŞTIRIP BİÇTİKTEN SONRA, O DA YEMEĞE DAHİL OLDU. AMA, AKLI FİKRİ  BİSİKLETİNDE İDİ..BİSİKLET BİNMEKLE UFKUNUN HERKESLERDEN GENİŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ KIYMETLKİ PEYZAJCIMIZIN, GÜZELCEHİSARDAKİ OLUMSUZLUKLARI DİKKATLE TAKİP EDİP, SONRADAN ANİ BİR KARARLA GERİ ÇEKİLMESİ, DOSTLARINCA ŞAŞKINLIKLA  KARŞILANDI.  EEEE , ADAMIN VARDIR BİR BİLİDİĞİ. SOYADINDAN DA BELLİ  OLMUYOR MU?  BİR ŞEYLERİ, ÖLÇÜP BİÇİP, KULAĞINA KAR SUYU KAÇMADAN O MAHALDEN PEDALLAMIŞTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ,.EKSİK ŞEYLERİ DE SEVMİYOR. HEM GÖZÜ ARTIRMADA. ARTA  ARTA KABINA BUNUN İÇİN SIĞMIYOR ZATEN. O YÜZDEN  ZORU GÖRÜNCE DE  "VIN" TURİZM.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise

BAŞKAN AKIN, AÇILIŞ KONUŞMASI YAPARKEN

Görüntünün olası içeriği: 11 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

VALİ DİRİM, SOHEBETTE

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

SERENOMİ BİRAZDAN BAŞLAYACAK

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, kalabalık

KISA ZAMANDA KAYNAŞMA OLDU

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi

KİTAP FUARINDAN BİR ENSTANTANE

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..