Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye'nin Orta Doğu Politikası

Türkiye'nin Orta Doğu Politikası
 

Planlar hazırlandı Orta Doğuda neler olacak ?


Son zamanlarda Başbakanımız Heyeti ile birlikte bir dizi konferansa katılmak için Amerikaya gitmişti. Basına ABD'li güvenlik güçleri ile Türk korumalar arasında geçen tatsız olaylar ile akıllarda kalmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Amerika Başkanı Barack Obama ile Orta doğuda suni bir sorun yaratılarak, dünya gündeminde bir tehlike oluşturan İran üzerine konuştuğunu herkes biliyor. Burada önemli olan ülkemizi temsil eden başbakanımızın ulusal çıkarlar doğrultusunda nasıl hareket ettiğidir.

İran'ın suçu Uranyum geliştirmesine devem etmek ve kıtalar arası füze denemelerini göstere göstere yapmak. Bu dünyada sadece İran mı bu denemeleri yapıyor ? Avrupalı devletler hiç nükleer denemelerde bulunmuyorlar? Asyada bir silahlanma savaşı almış başını gidiyor. Dünya'nın gözü İran'da savaş kötü bir olay fakat insanların ve devletlerin bitmeyen hırsları sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Örneğin İsrail'in filistinlilere yaptığı zulümlere (gazze) Batılı devletler göz yumarken sadece kendi topraklarında füze denemesi yapan İran'a yaptırım uygulamak doğru mu? İran'ın tek suçu ülke politikası veya yapmak istedikleri düşmanlarını açık açık söylemek. Siz sanıyormusun Avrupalı devletler kendi içinde kardeş kardeş geçiniyor. Her ülke nasıl fayda elde ederim diye bakıyor. Tabii bunu üstün politik bilgileri ile masa başında yapabiliyorlar. Şimdi gelelim Türkiye'nin içinde olduğu duruma, Türkiye şuanda çoğu insanın tahmin edemeyeceği ve iyi hamleler yapılmadığı taktirde sonu çok kötü olacak bir yola girmek üzeredir.

Neden? Avrupa ile olan müzakereleri olumlu yönde etkilemek için yüzyıllarca komşu olduğu İran ile ilişkilerini bozacak veya düzelmeyecek bir güvenszlik ortamı yaratacak. Ermenistan ile olan yakınlaşmasının ardından çözülmeyen karabağ sorunu bitmeden bir anlaşma yapılması kardeş devlet dediğimiz Azarbaycan ile ilişkileri etkiyecek. Hata yapmamızı ve bir sorun bulmak için dört gözle bekleyen politik alanda bizden çok üstün olan Avrupalı devletler.... Liste böyle devam ediyor kesmek istemiyorum ama üzülüyorum kısacası bölgenin tek gözünün içine bakılan ve bir hatasında çıkar sağlamak isteyen kurt devletler etrafımızda....
 
Toplam blog
: 112
: 2756
Kayıt tarihi
: 15.09.09
 
 

Ülke meselelerine kafa yoran ulusal çıkarları korumaya çalışan düşünen bir genç. İlkelerim; Üstün..