Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye özür diledi “Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik” sözü özür dilemedir

Türkiye özür diledi “Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik” sözü özür dilemedir
 

Net özür dileme bizi kasar, koca devlet yapamayız; üstelik “yine olsa yine vururuz” diye efelenmişken…Artı özür dilemek suçunu kabul etmektir ve “Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik” sözü özür dilemedir zaten,Rus dostlarımız anlasın.

Olayın hayat memat meselesi haline getirilmesi(kazayla/bilerek bir uçak düşürülmüştür parası neyse verelim) alt tarafı bir uçak düştü neredeyse savaş ilan edecekler “Türkiye ile savaşmayacağız” dediler de rahatladık. Rusların bu olayı bahane edip Türkiye’yi sıkıştırarak niyetinin başka olduğu şüphesi doğuyor. Yani amaç aslında Türkiye ile kapışmak (uçak düşürülmesi de iyi bir bahane) olabilir.  Rusya son yıllarda ABD karşısında ciddi itibar kaybına uğradı. SSCB zamanında neydi öyle doğu bloğu, batı bloğu, detant… Yani bir şekilde gücünü dünyaya kanıtlamak istiyor olabilir. Ya da Türkiye’yi uydusu haline getirmek. Afganistan olmadı. İran Suriye’de öyle. Bir de Türkiye’de deneyecek. Yoksa koca Rusya bir tek uçak için bu kadar şamata koparmaz. Ama düşürülen uçak değil Rusya’nın onuru diyorsa o başka.

Uçağın düşürülmesi hataydı, bu hata Türkiye’yi zor durumda bıraktı.  Siyasetimiz bu zor durum karşısında “yine vururuz” “bilseydik vurmazdık” şeklinde küçük düşüren manevralar yapmak zorunda kaldı.

Şimdi Rus dostlarımızın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik” sözünü özür olarak kabul etmeleri lazım. Hatta bu sözde Rusya’dan yana pozitif ayrımcılık var “Rus uçağı olduğunu bilseydik” Bundan da memnun olmalılar.

Hatalıyız ama hatamızı düzeltme konusunda da çok ciddi samimiyiz. Doğrusu ben ilk başta Türkiye’nin Rus uçağını angajman falan değil bilerek vurduğunu (Türkiye Suriye’deki savaşa bir şekilde dahil olmak istiyor. Amerika orada, Rusya orada. Çin gelmiş. Kendisi niye yok) düşünmüştüm. Ama Türkiye’nin sonrası tavırları angajmanı doğruladı. Bira tabi ben Türküm diklenişi de var.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..