Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '15

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Türkiye'ye çağ atlatacak projeler

Türkiye'ye çağ atlatacak projeler
 

Yok yok…. 3.Köprü, 3. Havaalanı, İzmit Körfezi üzerine köprü, Istanbul- Izmir arasını 3,5 saate indirecek hızlı tren vb projelerden bahsetmeyeceğim, bunlar artık bitme aşamasına girdi sayılır. Ben size Türkiye’ye çağ atlatacak diğer projelerden, doğal gaz projelerinden bahsedeceğim .

TCP : 300 Km. 2019 da bitecek. Türkmenistan gazını Türkiye’ye getirecek.

TURK AKIMI : Denizaltı geçişi 910 Km. 2016 Aralık ta bitecek. 63 milyar metreküp Rus gazını Türkiye’ye getirecek.

TANAP : 1850 Km. 2018 de btecek. 31 Milyar metreküp doğalgazı Türkiye’den Avrupa’ya taşıyacak.

TESLA : 1300 Km. 2019 da bitecek. 27 Milyar metreküp Türk Akımı gazını Avrupa’ya aktaracak.

TAP: 870 Km. 2019 da bitecek. TANAP’ı Adriyatik üzerinden Italya’ya aktaracak.

Bir de bugünkü gazete haberlerine bakalım. AB Komisyonu Türkiye’yi Avrupa’nın enerji üssü yapacak üç önemli doğalgaz projesine destek vereceğini açıkladı. Avrupa Komisyonu bugüne kadar Türkiye ve Rusya’ya önemli bir koz vereceği gerekçesiyle karşı çıktığı Türk Akımı projesinin Avrupa için hayati önemde olduğunu açıkladı. AB ayrıca Azeri gazını Adriyatik’e ulaştıracak TANAP projesine de destek ve katkı sağlayacak.

Şimdi bir bu projelere bakalım, bu projeleri düşünebilen, kafasının içine sığdırabilen, projelerin sahiplerine bakalım, “şimdiye kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen kafalara bakalım, bir de tarih boyunca yapılan her işe karşı çıkan, birinci köprüye, ikinci köprüye, üçüncü havaalanına, hızlı trene, nükleer santrala, Marmaray’a, ya karşı çıkan veya yapıldıktan sonra çamur atan, mazeret olarak da bula bula, çevre tahrip ediliyor, ağaçlar kesiliyor gibi sudan bahaneler bulabilen, bu projeleri üretenlere, gerçekleştirenlere oy verenleri de “beyinsizler sürüsü” diye damgalayan, “peki kardeşim o zaman siz de bir proje üretin” denildiği zaman da, ürete ürete  “Anadolu’da Megakent kuracağız, yurtdışından profesörleri, doktoralıları getireceğiz, oraya Çinden mal getirip ambalajlayıp Avrupa’ya satacağız” gibi fikirler ileri süren kafalara bakalım.

AKP bu millete Ulu Yaratıcı’nın bir ihsanıdır, kıymetini bilelim. Çamur atanlara, taş atanlara, korkanlara aldırmayalım, yola devam….  

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..