Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '14

 
Kategori
Futbol
 

UEFA maçı: Galatasaray: 1 - Anderlecht: 1

UEFA maçı: Galatasaray: 1 - Anderlecht: 1
 

gundemkıbrıs.com


Çok uzun bir süredir futbol maçlarını yazmıyordum. Çünkü Türkiye’de oynanan futbol beni mutlu kılmıyor; hele takımlar hiç… Ne yapayım futbol konuşayım da!

Galatasaray dün yeniden Avrupa’ya açılmayı denedi. Ama Avrupa futbolunun iyi temsilcilerinden Belçika’lı Anderlecht dün UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk maçında Galatasaray’la İstanbul’da 1-1 berabere kaldı. Aslında Anderlecht rahat kazanacağı maçı son dakikada kaybetti.

Takımlar:

Galatasaray: Muslera, Veysel Sarı, Chedjou, Semih Kaya, Telles (Dk. 79 Tarık Çamdal), Dzemaili, Melo, Selçuk İnan (Dk. 72 Umut Bulut), Sneijder, Pandev (Dk. 57 Bruma), Burak Yılmaz
Teknik Direktör : Cesare Prandelli

Anderlecht: Roef, Deschacht, Nuytinck (Dk. 23 Suarez), Mbemba, Praet (Dk. 78 Dendoncker), Defour, Tielemans, Najar, Acheampong, Conte, Mitrovic (Dk. 66 Kljestan)
Teknik Direktör : Besnik Hasi

Goller:
52.dk. Praet (Anderlecht),
90+1.dk.Burak Yılmaz (Galatasaray)

Değerlendirme :

Galatasaray maçı rahat kaybedebilirdi. Yine , bir kez daha Kaleci Muslera’ya dua etsinler (bu kaçıncı kez?) Muslera olmasaydı, Anderlecht kaç gol yazardı Allah bilir.

Belli ki Galatsaray kaybetmeye dönük bir futbol oynuyor? Neden? Alın birkaç nedenini sayalım.

1. Galatasaray takımı Anderlecht takımı karşısında çok yaşlı kaldı. Nefesleri yetmedi.
2. Galatasaray’da bir çok yeni oyuncu var. Bu oyuncular henüz bir arada oynamaya alışkın değiller. Galatasaray durmuş oturmuş, ne yaptığın bilen bir takım değil.
3. Prandelli de takım kurmada rahat değil, en iyileri değil de eline ne verilmişse o insanları takıma monte etmeye çalışıyor.
4. Takımın bir beyni yok. Eskiden bu işi Selçuk bu işi yapmaya çalışırdı. Bir ara çok iyi de becerdi ama şimdi adeta durdu. İkinci Yarı’da dışarıya alınınca çok üzüldü. Ama biraz kendine iyi bakmalı. Galiba kilo fazlalığı da var. Aziz Yıldırım , Fenerbahçe’yi nasıl diyete çekti. Bence bu G.Saray’a da uygulanmalı. Çünkü arkasını kaldıramayan çok adam var.
5. Veysel’in dün eliyle koluyla hareketleri itirazları neydi öyle? Birisi bu adama hop hop.. demeli. Kendisini nerede sanıyor.
6. Evet. Prandelli sonunda gördü :” Bu takım da takım oyunu yok..” diyor. Asıl mesele de o ; takım nerede, “Takım Oyunu” nerede. Bence herkes bir yerlerde koşarak takım oyununu arıyor..!
7. Bu takımın açıkları yok mu Allah aşkına? Doğru dürüst açık oynayan adam görmüyorum.
8. Takım ağır. İleri çıksa geri gelmiyor; geri dönse ileri çıkmıyor. Oysa gerçek futbol buradan geçiyor. Top hücumdaysa herkes ileri; top geride ise herkes defansa. Ama bunu yapacak adam nerede?
9. Burak Yılmaz , kafası koparılmış tavuk gibi ilerde ortada dönüp duruyor; yanında yardımlaşacağı kimse yok. Zaten kendisi de eline geçen pasları Maşallah çarçur etmede birinci. Onun yanında Umut olmalıydı. Ama Prandelli çok geç hatırladı.
10. Bizim Sabri Reis’ten ne haber! Bence o olmazsa bu takım adam olmaz!!!

Alın size , dünkü maçın skorunun bana söylettikleri. Bu takımın (Galatasaray’ın..) galip gelmesi için , yukarda saydıklarımı gözeterek yeniden bir tasarım gerektiriyor. Bunu , Prandelli mi yapar, bir başkası mı bilemem… Bu takıma futbol oynamını öğretmek gerek.. Başka çaresi yok.

Anderlecht Teknik Direktörü, maçtan sonra :” Aldığımız bu sonuca üzüldük..” demiş. Haklıdır. Ama eldeki bir kuş daldaki beş kuştan daha iyidir. Bunu da düşünmeli. Tabii Galatasaray da…


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..