Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '18

 
Kategori
Dünya
 

Üçüncü Dünya Savaşının Temeli 11 Eylülde Nasıl Atıldı?

Üçüncü Dünya Savaşının Temeli 11 Eylülde Nasıl Atıldı?
 

15'e yakın üssü bulunuyormuş Amerika'nın Ortadoğu İslam coğrafyasında. Son 17 yılda üslerde bulunan askeri personeller için 7 triyon dolar harcamış.

Rakamları sevmediğim için kaç Türk Lira tutarında harcama yapıldığını hem hesaplama gereğini duymam hem de merak etmem. Ama belli ki bayağı büyük rakam ortaya çıkıyor. O paralar dünyadaki muhtaç insanlara dağıtılmiş olsa inanın dünyanın yörüngesi değişirdi.

Kapital üzerine kurulmuş olan dünya ülkeleri (Küba hariç) kapitalizm düzlemi içinde çikar ilişkiler doğrultusunda bir birlerinin hedeflerini vurmaya çalışıyorlar.

Hedefte şaşma olmasın diye zaman zaman partner ülke belirlenerek birlikte vurmayı deniyorlar.

İşte Ortadoğu'daki durum da aynı..

Ortadoğu'da ABD'nin dışında Fransa İngiltere Almanya gibi ülkelerin de üsleri barındırıyor olmaları tarihten gelen hırs ve çıkarları akla getiriyor.

Tamam anladık Ortadoğu İslam coğrafyasında küresel sermaye tuccarları tarafından bir proje uygulanmakta ve devam etmektedir, adı da Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) dır.

Projenin hayata geçirilme nedeni bir taraftan dünyayı yöneten büyük tuccarların çıkarları doğrultusunda olduğunu düşündüğümüz gibi diğer yanda Ortadoğu'nun ilkel kültür yapısının da değiştirilmesine yönelik olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bu aşamalar silahsız kan dökülmeden olamaz mı?

Olur ama kan dökerek kısa yoldur diye düşünüyorum. Çünkü bir taraftan silah tuccarları kazanımlar elde edecektir. Dünyayı yöneten tuccarlar için kan dökülmesinin hiç bir değeri yoktur. Ha kan, ha musluktan akan su gibi düşünürler. Onlar için önemli olan hedeflerine ulaşmaktır!

Türkiye'de de amaçlarına ulaşmaları için kan dökmediler mi 80 öncesinde sağ-sol ideolojilerini örgütleyerek?

Döktüler ve amaçlarına ulaşmış oldular.

N'eydi amaçları dünya tuccarlarının?

Ülkede piyasa ekonomisini hayata geçirmek ve iğneden ipliğe her şeyi ticari mekanizmaya dönüştürerek ülkedeki varlıklar başta olmak üzere ülkede hangi ticari gelişme varsa tek tek yabancı şirketlere devredilmesi..Hatta dünya şirketlerinin ülkede söz sahibi olması.

Tüm bunları yaşadık yaşıyoruz..

Ortadoğu'daki proje de farklı değildir.

Yıllardır emperyal ülkeler tarafından kurulmuş olan IŞİD gibi El Nusra gibi YPG PKK gibi örgütlerin estirmiş oldukları terör olaylarından her daim nemalanmışlardır başta silah tuccarları olmak üzere tüm diğer tuccarlar..

Şimdi de Kimyasal silah saldırısı provokasyonuyla güya dünya ayağa kalkmaya başladı.

Sanki 3. dünya savaşına gidiliyor izlenimi veriliyor dünya kamuoyuna!

Amerika'nın kendi düzenlemiş olduğu 11 Eylül saldırısından sonra zaten dünya 3. dünya savaşına kapı aralanmış ve son 9 yılda Ortadoğu'da başlayan terör çatışmalarıyla 3. dünya savaşı yaşanıyor zaten..

Bakmayın siz Trump'un ve Putin'in estikleri gürlediklerine. Savaş falan çıkacağından değil, sadece ve sadece blöf!

Blöf yapıyorlar birbirlerine..

Öyle ya Ortadoğu'da oynanan emperyal ülkelerinin oyunundan başka bir şey değildir.

Oyun kumar demektir!

Kumar oyununda da 'blöf' vardır her zaman.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..