Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '18

 
Kategori
TV Programları
 

Ufak Tefek Cinayetler'e RTÜK'ten Sert Uyarı!

Ufak Tefek Cinayetler'e RTÜK'ten Sert Uyarı!
 

Star'ın salı günleri ekrana getirdiği sevilen dizisi Ufak Tefek Cinayetler'in başı RTÜK ile fena halde dertte!

Başrollerinde Gökçe Bahadır, Aslıhan Gürbüz, Tülin Özen, Bade İşçil, Mert Fırat gibi isimlerin olduğu dizi hali hazırda izleyiciden fazlasıyla ilgi görmüştü. Kadın ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizileriyle sert bir rekabete giren dizi aldığı sonuçlarla kanalının ve izleyicisinin yüzünü güldürmüştü. Ancak çıkan haberlere göre dizinin başı aldığı ceza ile derde girmiş durumda.

İzleyenler bilecektir, dizinin cinayet temelli olan hikayesi haftalar ilerledikçe kimin eli kimin cebinde kıvamına gelmiş ve bu tür hikayelere bayılan izleyici dizinin reytinglerini iyice yükselmişti. Bu durum sayesinde zafer sarhoşluğu içerisinde bulunan Ufak Tefek Cinayetler'in yayıncısı Star, RTÜK'ten dizideki ''çarpık ilişki'' haline yönelik olarak verilen ceza ile şok yaşadı. 

Başroldeki 4 kadının yanı sıra, onların eşlerinin de çarpık bir ilişki ağına girdiğini söyleyen RTÜK yetkililerinin bu uyarısının devamının gelebileceği konuşuluyor. Yani ''Bu cezaya aldırmaz da aynı olaylara devam ederseniz yayın durdurma durumu olabilir.'' bile denildiği söyleniyor.

İnsan şaşırıyor gerçekten. Ufak Tefek Cinayetler gayet Avrupai bir dizi. Çünkü karakterlerin yurt dışı kaynaklı olduğu, bu dizinin bir uyarlama olduğu belli bir durum. E uyarlamanın kendisinde çok daha fazla erotizm ve aşk üçgenleri söz konusu. Bizimkiler izleyiciye fazla gelebilecek kısımları almadan ama yine de aşk ilişkilerini çok fazla törpülemeden ekrana getiriyorlar. Bu da çok doğal bir durum. Dizinin ilerlemesi için bir takım esrarengiz olaylar ve aşklar olmak zorunda yani.

Bir de sanki yayınlanan diğer dizilerde bu tür aşk üçgenleri ve çarpık ilişkiler yokmuş da bir tek bu dizide varmış gibi davranmak da gayet saçma bir durum. Yani herkes iyi bir tek Ufak Tefek Cinayetler kötü öyle mi?

Hadi canım sen de.

Anlaşılan Ufak Tefek Cinayetler ile ilgili bir komplo planı söz konusu. Bu yüzden yakın zamanda daha büyük müdahaleler de gelebilir.

Toplumumuzun ahlak düzeyini anlamak için gündüz kuşağında yayınlanan reality şovları izlemek yeterli bence. Yoksa mevzu herhangi bir dizideki aşklardan çıkıyor değil. İnsanın içinde varsa sapkınlık, sapıklık onu kimse tutamaz zaten.

Sence de öyle değil mi sevgili RTÜK?

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..