Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Ufo'lar Drone'ler, Sosyal ve Siyasi Problemler

Ufo'lar Drone'ler, Sosyal ve Siyasi Problemler
 

11 Ekim'de ana teması küresel değişim olan futuristanbul2017 programına katılıp drone lerin işleyişini izledikten 42 gün sonra (bugün) TV de PTT nin kargoculukta droneleri kullanacağını izleyince bu blogu yazmaya başladım.

Droneleri dikkatli izleyince ufolarında aynı teknikle işlediğini ve dronelerin büyüğü olduğunu ve halüslasyondan öteye gerçeğe yakın olduğunu düşünmemek mümkün değil...

Evet dronelerin işleyişini ve yaşama girdiğini öğrenince ufolar benim için de halüslasyondan çıkıp gerçeğe yakın hale geldi, tabii ki ufolar uzaydan mı? Nasa'dan mı yönetiliyor işte o henüz belirsiz.

Ufoların nereden yönlendirildiğinden öteye dronelerin hayatımıza girmesi ve artık kargoda kullanılmaya başlamasıyla birlikte gelişen teknolojilerin sırayla hayatımıza girmesiyle işsizliğin dolasıyla sosyal ve siyasi  problemlerin giderek artacağını öngörmemek ve tedirgin olmamak mümkün müdür?      

İsşizlik, yoksulluk ve gelir bölüşümündeki dengesizlik artarken ekonomik büyümenin günlük hayata nasıl yansıdığının, teknolojik gelişimin doğuracağı sosyal ve siyasi problemlerin izleneceği ve çözümler üretilecek kurum süratle kurulup faaliyete başlamalıdır.

Doğacak problemleri tanımlamayıp nasıl çözüleceğine hazır olmayan devletlerin çökmeye kadar uzanacak kaoslar yaşayacağını da öngörmemek mümkün değildir.   

Akılcı yönetimle duruma hakim olunan günleri görmek dileğiyle...

Kadri KANPAK

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..