Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Ulukışla'da Atatürk Konferansı yasaklansı

Ulukışla'da Atatürk Konferansı yasaklansı
 

Toplatılan afişler


Ulukışla ilçesinde “Atatürk” konulu konferans yasaklandı. Polis Günü ve Masal Okuma Şenliği coşkuyla kutlandı. 

Yurt genelinde kutlanmakta olan “Turizm Haftası” kapsamında, Niğde-Ulukışla Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi katkılarıyla hazırlanan; Araştırmacı yazar ve belgeselci Dursun Özden’in sunacağı; “Alternatif Turizm ve Atatürkiye” adlı konferans ve “Çanakkale’de şehit düşen Ulukışlalı çocuk askerler” belgeseli gösterimi; Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar’ın isteği üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir tarafından yasaklandı. Gece afişler ve davetiyeler toplatıldı. İlçede seçim tartışmaları yatışmak üzere iken, gerginlik başladı. Bu kışkırtıcı provakasyonun sorumlusu kim? 

İlçe genelinde yapılan afişleri ve dağıtılan bildirileri kim toplattı? 

Yasaklama gerekçesi olarak trajı-komik bir açıklama yapan kaymakam Ferhat Atar ve ortalıktan kaybolan ilçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, “Bir ay önce bölgemizde şehitlerimiz oldu. Bunun için ilçemizde 40 gün 40 gece yas ilan ettik. Bütün etkinlikleri yasakladık. Bu nedenle, adı geçen etkinliğe izin vermedik” dedi.

Oysa 5 gün önce ilçede Polis Haftası ve dün de Masal Okuma Şenliği kutlandı. Bir hafta sonra ise 23 Nisan Bayramı kutlanacak. Atatürk düşmanı olarak ün yapmış İlçe Milli Eğitim Müdürü Akdemir’in bu uyduruk açıklaması hiç de inandırıcı değil. Yasak kararına tepki gösteren Ulukışla halkı; “Tüm bu kirli oyunları bozacağız. Ulukışlalı şehitlerimize sahip çıkacağız. Bölgemizde alternatif turizmin gelişmesine katkıda bulunacağız. Çağdışı uygulamalara izin vermeyeceğiz. Doğa ve çevre yağmalamalarına, yalnızca bölgemizde yaşayan endemik flora ve fauna zenginliklerimize sahip çıkacağız. Kendini bilmez bazı “cemaatçı” devlet memurlarının, halkımızı devlete karşı kışkırtma oyunlarını bozacağız. Vatan ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız…” dedi.

Ulukışla, Müftü Bahattin Efendi’nin öncülüğünde “Kuvay-ı Milliye Hareketi”nin ilk alevlendiği yerlerin başında geliyor. Ben bu toprakların evladıyım. Gittiğim 66 ülkede Atatürk izlerini araştırıyorum. “Bizim esin kaynağımız Kemal Atatürk” diyen Fidel Castro, Che’nin çantasından çıkan Büyük Nutuk, Çin ders kitaplarının içindeki Atatürk vurgusu, Kutsal Su Zemzem, Mekke Su Yolları, Anadolu Su Medeniyeti, Niğde Camilerinde saklanan 391 kutsal emanet sandıkları ve başka belgeleri ortaya çıkardım. 1934 ve 1937’de Niğde ve Ulukışla’ya gelen Atatürk’ün özel gündemini ve stratejisini belgeledim. Çanakkale’de şehit düşen Niğdeli çocuk askerler gibi konuları anlatacağım konferansım, uyduruk gerekçelerle, Atatürk düşmanlarınca yasaklanması beni çok üzdü.

Tüm bunlara karşın, aynı konu başlıklarında bu gün; Niğde Üniversitesi’nde yaptığım etkinliği düzenleyen, izin veren ve katılan hemşerilerime teşekkür ederim. 
Ulukışla’da yasaklanan “ATATÜRKİYE” konferansı, Niğde Üniversitesi’nde ayakta alkışlandı. Kamuoyuna duyurulur. 15.04.2014

Dursun Özden
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 
Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu üyesi, 
Belgesel Sinemacılar Birliği Denetim Kurulu Başkanı.

 
Toplam blog
: 157
: 363
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

ÖZDEN, Dursun; (d: 21.10.1950, Niğde, Türkiye). Gazeteci, Gezi Yazarı, Şair, Belgesel Dursun Özde..