Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '15

 
Kategori
Kitap
 

Umutlarım rengarenk

Umutlarım rengarenk
 

-


"Değerli büyüğüm Sayın İsmet Bora Binatlı beyefendiye Umutlarım Rengarenk hakkındaki bu güzel yazısı için teşekkürlerimle...."

UMUTLARIM RENGÂRENK / İSMET BORA BİNATLI

Bu başlığı gören okuyucunun, kocamış yüreğimde uyuyan sevda kuşunun kanat çırpmaya başladığını sanacağını tahmin ediyorum. Oysa ben sılaya dönüş hazırlığında olan bu demimde ne umutlarımı renklendirmek ve ne de umutlanmaktan çok uzağım elbette.

Bu isim, sevgili Sibel Unur Özdemir’in son öykü kitabının adı. Çocuklar için kaleme almış bu kez hikâyelerini. Kitabın her iki kapağında Hacivat-Karagöz den Nasrettin hocaya değin kültür değerlerimizi hatırlatan minik resimler koymak suretiyle öncelikle görsel zevki hazırlamış. Kitabı eline alan bir an önce okuma iştiyakında oluyor gerçekten.

Kitabını bana imzaladığı dört aya yakın bir zaman öncesine ait ama yoğun iş temposu içinde okuduğum kitap hakkında düşüncelerimi kaleme almakta biraz geciktiğimin farkındayım. Yüz on sayfaya sığdırılmış dokuz öyküden sonuncusu olan ve kitaba ismini veren Umutlarım Rengârenk adlı olanı kendi içinde on altı bölüm halinde olup enstrümanları tanıtmaya yönelik ve manzum şeklinde kaleme alınmış. Her iki tarzda da başarılı olduğu muhakkak.

Bala kitap topluluğunda görüşüldü mü bilmiyorum bu hikâyeler ama özellikle usta hikâye yazarı Nazmi Şimşek ve Osman Çeviksoy gibi kalemlerin bulunduğu bu gurupta yapılan görüşmeler sonucunda yazarların eksiği gediği giderilmekte daha güzel hale gelmesi yolunda teknik yardım sağlanmakta olduğundan genelde genç kalemler bu gurupta değerlendirmeye girmeyi arzu etmektedirler. Bildiğim kadarıyla Sayın Özdemir’de bu ekipte rahle-i tedriste bulunan yazarlarımızdan olduğundan genelde başarılı eserlere imza atmakta olduğunu görmekteyiz. Esasen Sibel Hanım her eserinde başarı çıtasını biraz daha yukarı kaldırırken çalışkanlığı, ciddiyeti ve ağır başlı duruşuyla okuyucusunun yüreğine dokunmasını bilen yazarlarımızdandır.

Sibel Ozdemir’in özellikle dilimize olan saygısı, dikkati ve gösterdiği özen sebebiyle bile takdire şayan bir tavır sergilemesi her türlü övgüye değerdir.

Onun daha önce kaleme aldığı ve büyük zevkle okuduğum, Yüreğimden Tren Geçti, Belki İstanbul'dayım, Sen, Sen Adalı Kız Ah isimli kitaplarından sonra kaleme aldığı bu çocuk hikâyeleriyle, çocuk hikâyeciliği dalında da yetkin olduğu işaretini vermektedir bize.

Sibel hanıma, daha genç olan kalemine, yazı hayatında çok uzun yıllar daha nice güzel eserler katması temennisiyle başarılar diliyorum. Okuyanı çok, ilhamı sonsuz yolu açık olsun.

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..