Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '17

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Üretimin Önündeki Engel: Ülkede Teknoloji Yok; Artı Üretsen Kime Satacaksın

Üretimin Önündeki Engel: Ülkede Teknoloji Yok; Artı Üretsen Kime Satacaksın
 

Teknoloji yok derken yetişmiş insan gücü de dâhil… ”Ya Korkut sen ne diyorsun ülkenin %53’ü üniversite mezunu.”  Eğitim sistemimizle ilgili tartışmalar ortada…

Teknoloji olmayınca teknolojik ürünler de üretemiyorsunuz haliyle…

Hani bu aşılabilir de çok ciddi iki sorun daha var… Biri üretsen kime satacaksın; çünkü insanlarımızda para harcamaya neden olacak bir yaşam düzeni yok. Parası olsa da fark etmiyor.

Belki bu bile aşılırdı ama şu yazacağımı aşmak çok zor: Üretim gücünü elinde bulunduranlar elde edecekleri maksimum karı düşünerek monopol bir düzenle kendi menfaatleri doğrultusunda üretim planları yapıyorlar.

Çok üretirsem fiyatı ucuzlar az kar ederim diyor adam! Böyle bir üretim zihniyeti olur mu, hiçbir şey yapamazsın bu adama sen.

Fiyatlar yükselsin diye az mı üretiyor dışarıdan alacaksın, elindeki malı elinde kalsın!

Üretsen kime satacaksın, para harcamaya neden olacak bir yaşam düzeni yok. Kerim Korkut ekonominin profesörü, kuru ekmek yiyen acından ölür (çünkü ülke ekonomisine katkısı sıfır) bal börek yiyen ihya olur. E param yok ne yiyim? Paran bunun için yok işte. Batı kazandığını harcadığı için zengin.

Bal börek yiyerek bal börek üreticilerini ihya ediyoruz ya, ekonomiye geri dönmüyor, Havailerde Dubailerde iç ediyorlar. İlave sorun da bu.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..