Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Utandıran iş ve mesleklerin bu iş ve meslekleri yapanları rencide edecek argümanları açık edilemez

Utandıran iş ve mesleklerin bu iş ve meslekleri yapanları rencide edecek argümanları açık edilemez
 

Neden yüzünü kapatıyor, adam mı öldürdü? Katiller bile gülerek hapishaneye giderken...Yüzünü kapatması gereken biri varsa o da devlet.


Yaptığı iş ne olursa olsun kişinin onuru korunmalı. Aslında utandıran iş olur mu ama maalesef var. Halk bazı iş ve mesleklere/uğraşlara ayıp/günah gözü ile bakıyor. Olabilir de; ama insanlar yapıyor işte, ne diyeceğiz…

“Utancıyla yaşasın, affedersin etiketini yapıştıralım kimin ne olduğunu herkes görsün. Belki rezil olmaktan çekinir, vazgeçer…”

Bir kısım insanlarımızın iş, meslek ve sosyal hayat ile ilgili onurları yayvan ağızlara sakız olur da burada devlet ne yapar. “Fuhuş yapan kadınlar” başlı başına bir aşağılamadır. Sonra zararlı mahlûklar gibi toplayıp zührevi hastalıklar hastanesine götürülmek… Devlet sadece işin sağlık boyutuyla (bulaşıcı hastalık) o da gizlice,  “fuhuş yaptırılan kadınlarda” ise uyuşturucu ve güvenlik, ayrıca kadınların kandırılıp kullanılması konularında gerekenleri yapar.

Devlet bir kadına neden erkeklerle yattın diyemez. Ben kadın olsam ve bana dese “sana ne, keyfimin kâhyası mısın” derim. Fuhuş yapmak kelimesi kadınları aşağılayan bir şeydir. Senin kanunlarında zina (bu deyim de son derece aşağılayıcı)  serbestse kadınların erkeklerin bir birleriyle ne yaptıklarına karışamazsın. Herkes her şeyi yapar. Devletin görevi fuhuş mafyası, bu işlerin alenen yapılması, sağlık(bulaşıcı hastalık) ve güvenlik nedeniyle kontroldür.

Toplumun gerici anlayışları nedeniyle bu işleri yapanların hayatları kararamaz… Korkarak yaşayamazlar. Onların yaptıklarını bazı normal dediğimiz kimseler de yapmaktadırlar. Onlar evinde temiz, bunlar yüksek kaldırımda bataklı damın kahpesi; olmaz öyle şey!

Eskiden umum ev kadınları için vesika vardı; kimliklerine işleniyordu. Umarım hala devam etmiyordur. Bu kimselerin de kendilerine saldırılmasını ister gibi inadına durumlarını ortaya koyan görüntüde olmaya gayret göstermeleri mantıksızdır. Kim ne bilecek senin ne yaptığını, sokağa çıktıktan sonra bambaşka bir insan ol. Bir yerlerini oynatırsan insanlar huylanır elbet!

İnsanların fuhuş yapıyorlar diye karakola falan götürülmeleri insan haklarına aykırı; AHİM’e dava açabilirsiniz. Böyle şey olur mu ya suç işlemiş gibi. İnsanların kapalı mekânlarda kendi istekleriyle düzenledikleri toplantılar içeriği ne olursa olsun başkalarına zarar vermiyorsa kişi özgürlüğüne girer müdahale edemezsin. Hem sonra her şeyi cinsel yönden almayınız. Devir değişti, insanları mutlu etmek için değişik iş ve meslekler olabilir. Yani atıyorum masaj. Eğlence sektöründe değişik iş ve meslekler olabilir. Bazılarına göre ayıptır ama bazıları böyle düşünmez. Sonuçta iş bu. Milyonlarca işsizimiz var. Devlet sizin mesela randevuevi kadını olduğunuzu bir şekilde açık ederse dava edebilirsiniz. Gerçekten o işi yapıyor olsanız bile. Kim ve ne olduklarına bakmaksızın, yaptıkları işler, yönelişleri, meslekleri ne olursa olsun devlet insanlarının onurunu korumak zorundadır.

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..