Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Uzun yazılar

Uzun yazılar
 

İnternette, facebook’da, milliyet blog’da,  e mail’ler de, you tube’da, diğer blog’larda, gazetelerde vs her gün bir çok güzel yazı, paylaşım, resim, video vb görüyoruz, okuyoruz. Görgümüz, bilgimiz artıyor, müstefit oluyoruz, güzel vakit geçiriyoruz, bazen gülüyor, bazen derin derin düşünüyoruz, fikir ediniyoruz.

Herkes görüşünü yazmalı veya iştirak ettiği fikirleri, yazıları, videoları hatta karikatürleri paylaşmalı, eyvallah. Ama bazı yazılar, paylaşımlar eğer sonuna kadar okuyabilirseniz çok güzel, çok anlamlı, çok faydalı olmakla beraber, o kadar uzun oluyor ki, oku oku insana daral geliyor, içi daralıyor, kalbi sıkışıyor. Kardeşim, ne diyeceksen de ama bu kadar uzatma, lafı bu kadar dolandırma. Bu devirde her gün, facebook’a konan, e mail ile gelen, bloglar da yayınlanan onlarca bazen yüz tane yazıyı iyi kötü okumak zorundayız. Bir tek yazıyı oku Allah oku, ha bitti ha bitecek bir türlü bitmiyor, uzadıkça uzuyor. Tamam içindeki bilgilerin her cümlesi çok önemli, çok ilginç ama biraz da okuyanı düşünmek lazım. Neticede kitap okumuyoruz, internette bir paylaşım okuyoruz ve sırada daha okuyacağımız onlarca böyle yazı var.

Netice-tül kelam, “sözünü söyleş, kozunu üleş”, ne diyeceksen de ama lafı çok uzatma, çok dolandırma, kısa kes aydın havası olsun. Bence internette yayınlanacak, okuma açısından ideal bir yazı, yarım A4 sayfasını, bilemedin en fazla ¾ A4 sayfasını geçmemeli ki bir solukta okunup bitirilebilsin. Sürç-ü lisan ettiysek af ola, kalın sağlıcakla. 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..