Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

VAJİNİSMUS UTANILACAK BİR HASTALIK DEĞİLDİR!

VAJİNİSMUS UTANILACAK BİR HASTALIK DEĞİLDİR!
 

vajinismus tedavisinde hipnoz kitabı


VAJİNİSMUS UTANILACAK BİR HASTALIK DEĞİLDİR!

 

Vajinismus hastalarının bir çoğu ve özellikle eşleri vajinismus hastalığını utanılacak bir sorun olarak görür. Oysa utanıldığı ölçüde o kadar çözümsüz kalır. Birçok zihinsel hastalık durumunda nasıl hekime gidiliyor ve çözüm aranıyorsa, vajinismus hastaları da sorunları için rahat olabilmelidirler.

 

Kimi zaman görüyoruz ki, erkek tedaviye gelmek ve katılmak istemiyor. İyi bir tedavi de hastanın ve eşinin de katılımı uygun olur.

 

Klasik tedaviler haftalık görüşmeler ve 12 hafta sürdüğü için kimi zaman bu sıklıkta eşler tedaviye katılmakta da zorlanıyorlar.

 

Oysa vajinismus tedavisinde günümüzde ciddi ilerlemeler var. Bilimsel kongrelerde de sunulan tedavi süresini bir güne kadar indiren tedavi seçeneğine hem hasta hem de eşi rahatlıkla uyum sağlayabilmektedir.

 

Peki bu kadar kısa sürede sorunun çözülmesinin sebebi nedir derseniz; Türklerde görülen vajinismusta vajen serbesttir. Asıl sorun ilişki anında bedende oluşan kasılmalardır. Zihin üzerinde hipnoz ile çalışıldığında tedavi süresi de kısalmaktadır.

 

Kaynak: www.drulusoy.com

 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..