Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Eylül '17

 
Kategori
e-Ticaret
 

Vaad Ettiğinden Fazlasını Yap

Vaad Ettiğinden Fazlasını Yap
 

Satış yapmak vaad etmektir. Müşteri bizden ürün alır. Bizde ona ürünü sağlam bir şekilde zamanında teslim etmeyi vaad ederiz.

Aldous Huxley’in çok sevdiğim bir sözü var ‘’Yapabildiğin kadar söz ver , sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap‘’ genelde özel hayatımda da iş hayatımda da yapabileceğimden azının sözünü vermeye çalışırım.

Sizlere teslim süremiz ile alakalı uygulamış olduğumuz politikamızın nereden nereye geldiğini anlatmak istiyorum.

Kurulduğumuz ilk dönemde ürünlerimizi 3 iş gününde kargoya veririz diyorduk. Aslında ürün stoklarda vardı ama işle ben ilgileniyordum ve haftanın belirli günleri üniversite hayatıma devam ediyordum. En geç ertesi gün ürünü kargoya teslim etme oranım %80 idi. Müşterilerimiz memnundu. Bir de karşımızda 1 günde teslim ediyoruz diyen bir rakibimiz yoktu.

Sonra rakipler geldi aynı vaadte bulundular. Bu sefer biz ürünü daha önce kargoya verdiğimizi beyan etmek zorunda kaldık. 24 Saat içinde siparişleriniz kargoya verilir dedik ve okulun bitmesiyle de ve personel sayısının artması ile %93 bir başarı yakaladık. Aynı gün kargo sözü vermememize rağmen %70 ürünleri aynı gün kargoya veriyorduk. Müşterilerimiz çok mutlu idi.

Gün geçtikçe rekabet artıyordu.  Aynı gün kargo çok değerli bir hal aldı. Bizde saat 14.00’a kadar verilen ürünlerde aynı gün kargoya başladık. Burada başarımız %77 ye düştü.  %23’lük bir müşterimize sözümüzde duramıyor mahcup oluyorduk. Şu an bu oranı iyileştirip 14.00’a kadar verilen siparişleri %95’lere çıkarmış durumdayız.

Teslimat anlamında şu an vermiş olduğumuz sözden fazlasını yapmamız için verilen siparişin aynı gün teslim edilmesi gerekiyor.

Bu imkansız mı ?

Hayır ilk hedefimiz tüm ürün gruplarında 14.00’a kadar verilen siparişlerde aynı gün kargo yapmaya sonrasında da aynı gün teslimatı hedefliyoruz.

Yazının Orjinali ;

http://yerliyapim.com/vaad-ettiginden-fazlasini-yap

 
Toplam blog
: 37
: 259
Kayıt tarihi
: 23.05.16
 
 

2006 yılından beri E-Ticaret ile uğraşırım. Pazarlama, E-Ticaret, Ekonomi, Markalaşma vb. konular..