Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus hastasına ilk gece nasıl yaklaşılmalıdır?

Vajinismus hastasına ilk gece nasıl yaklaşılmalıdır?
 

Vajinismus


Birçok kadın ilk deneyimden önce vajinismus olduğunu bilmez. Çünkü vajinismus ilişki anında ortaya çıkan penisin vajene girişini engelleyen, korku, kasılmalar, geri çekilme, eşini eli itme belirtileridir. Yine birçok kadının ilk ilişkiye ait temelde korkuları olsa da ilk deneyimleri oldukça rahat geçer.
İlk deneyim esnasında;
 
1- Erkek sert hareketlerle davranmamalı
 
2- Olumsuz bir durumla karşılaştığında kırıcı konuşmamalıdır
 
3- İlk deneyim kadının o güne kadar gizli kalan mabedine bir giriştir
 
4- Bu mabede girerken sevgi, saygı tatlı dil ve dokunuşlarla girmek gerekir
 
5- Zarların onda dördü esnek ve geçişe izin veren zarlardır. Ama bir kısmı da penis girişi sırasında deforme olur. Bu tür zarlar için ilk deneyimde uyuşturucu bir krem kullanılması uygun olabilir. Böylelikle kadın ilk deneyimde acı duymaz ve olası ilk deneyime bağlı oluşacak bir vajinismus önlenmiş olur
 
6- Kadın özellikle ilk deneyimde eşine güven duymak ister
 
7- Eşinin onun duygularını okşamasını ister
 
8- Bugüne kadar eşinin ona karşı duyduğu sevginin, hoş yaklaşımların ilk girişte daha fazlası ile hissetmek ister
 
9- Eğer ki kadın ilk ilişki sırasında çok acı çeker, sevgisizliği hissedip, eşinin sadece oraya girmek için verdiği zorlu davranışları görür ve duygularının incindiğini hissederse eşine olan güvenini bir anda kaybeder. Bu da varoluşçu bir vajinismusun ya temelini atar ya da altta bulunan vajinismus sorununa bir etken olarak daha eklenir
 
Vajinismus bilişsel, davranışçı, dinamik dediğimiz etkenlere bağlı ise nispeten daha kolay çözülmektedir. Ancak altta yatan varoluşçu yapı varsa, vajinismus tedavisi biraz daha sıkıntılı olabilmektedir. 
 
Çünkü eşin bilerek ya da bilmeyerek oluşturduğu bu sorunun tedavi sürecinde eşe olan güveni yeniden tesis etmek ve kadının bilinçdışı olarak verdiği varoluşçu tepkiyi nötralize etmek gerekir.
Bu noktada erkeğin, durumun farkına varacak, oluşturduğu sorunu çözebilecek bilinç ve eğitim seviyesinde olması da önem taşır. Eğer erkek, terapisti anlamazsa tedavi süreci zora girer.
 
Erkeğin cinselliğe hoyratça bakış açısını değiştirmek ve cinselliği “gir – çık” ve “acı çektir”  değil kutsal bir süreç gibi değerlendirip tatlı sözler, tatlı dokunuşlar ile basamak basamak zihin ve bedenlerinde bir uyumu yakalayıp yukarı bir ivme ile haz noktasına kadar ulaştırabilir olması gerekir.
 
Vajinismus tedavisinde Üç Aşama ve Bir Buçuk Günde Çözüme giden, bilimsel kongrelerde sunulmuş ve “Vajinismus Tedavisinde Hipnoz” adlı kitap haline de getirilmiş Dr. Ulusoy Tekniği kısa sürede ve kalıcı olarak bu değişimi gelen çiftlerine sunabilme özelliğine sahiptir.
 
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..