Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus nedir?

Vajinismus nedir?
 

vajinismus tedavisi - dr ulusoy


Vajinismus, ilişki anında ortaya çıkan ilişkiyi engelleyen bedensel kasılmalardır. Eşini eli ile itme, geri kaçınma, olduğu yerde bacakların kasılıp kapanması, korku ve panik hali nedeni ile penisin vajene girememesi durumudur.
 
Maalesef vajinismusun bir hastalık olduğunu anlamayan erkekler, eşini ilişkiye zorlarsa sorunu çözebileceğini düşünmektedir.
 
Bu konuda geçmişten günümüze ilginç anekdotlarla da karşılaştım;
 
1- Eşine dişini sıkmasını ve ilişkiyi yaşayacaklarını söyleyen erkek ilişki yaşayamadığı gibi, eşi, “Doktorum, dişimi sıkmaktan o an dişim kırıldı,” diyordu.
 
2- Erkek ilişki yaşayamadığı için öfkelenip, kızıp, eşini döverek karanlık bir odaya hapsetmişti.
 
3- Erkek eşinin eli ve ayaklarını bağlayıp zorla ilişki denemesinde bulunmuştu.
 
4- Kadın vajinismus tedavisinden kaçındığı için dışarı boşalma ile hamile kalmış ama tedavi olmadığı için muayene korkusu ve kasılmaları devam ettiğinden muayene ve doğum sırasında üç, dört kişi ellerinden ayaklarından tutarak sonda takma girişiminde bulunmuştu.
 
5- Erkek, eşini uyuşturucu ilaç, belden aşağı anestezi, alkol gibi yöntemlerle zorlayarak deneyim yaşamak istemişti.
 
 
6- Erkek, “Doktorum, gördüğünüz gibi ben ne kadar güçlü ve kiloluyum, eşim ise bir o kadar narin ama ilişki yaşamak istediğimizde öylesine bir kuvvetle beni itiyor ve kasılıyor ki anlatamam,” diyordu.
Vajinismus tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle zorlamalarla ilişkiye geçilmeye çalışılmamalıdır. Bu zorlamalar var olan sorunu -bilinç dışı düzeyde taciz gibi algılandığı için- daha da  içinden çıkılmaz hale getirir. 
 
Vajinismus tedavisi “bilişsel + davranışçı + hipnoterapi” içeren bütüncül bir yaklaşım ile bir buçuk günde sorunu çözmek mümkündür. Bu konuda Dr. Ulusoy’un çıkardığı “Vajinismus Tedavisinde Hipnoz” adlı kitapta mevcuttur. 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 151
: 232
Kayıt tarihi
: 22.10.06
 
 

DR. MURAT ULUSOY, 1969 Nazilli doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Nazilli'de tamamladım. 199..