Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismuslu çiftlerin yol haritası

Vajinismuslu çiftlerin yol haritası
 

Hayatımız aslında bir yolculuktur, bu yolculukta karşımıza birçok yol ayrımları ve duraklar çıkar, vajinismuslu çiftler içinde durum böyledir.
 
Tercih edecekleri duraklara ve yol ayrımlarına göre, çift olarak ilişkileri de şekillenecektir.
Eğer çift olarak yolculuğunuza devam etmeyip, olduğunuz yerde beklerseniz, taşımış olduğunuz vajinismus problemiyle birlikte hayattan keyif ve zevk almadan, sıkıcı, yorucu ve yıpratıcı bir şekilde, zamanınızı boşa geçirirsiniz.
Bu süreçte birbirinizi ve yakın çevrenizi yıpratacak, üzecek, birbirinizden uzaklaşacak, belki de ilişkinizin sonunu göremeyeceksiniz. Vajinismus sorununu yaşayan çift olarak, birbirinizi ne kadar sevsenizde, hayatın size vermiş olduğu renkleri, güzellikleri göremeyecek, hissedemeyecek ve tam bir ilişki yaşayamayacaksınız.
 
Vaginismus probleminiz zamanla daha da büyüyerek, daha da karmaşık bir şekilde sizi kendi yuvanızda mutsuz, güvensiz ve eksik hissettirecektir.
 
Çiftlerin negatifliği birbirini olumsuz etkileyecektir. Eşiniz sizi üzmek istemese de, duygularını gizleyebilir ve sizden gizli gizli ağlayabilir, belki de zamanla vajinismus problemi yüzünden sizden ayrılmayı hatta boşanmayı bile düşünebilir.
 
Hiç de öyle hissetmiyorum, düşünmüyorum deseniz bile, vajinismusla yaşayarak, bu süreç sizi kesinlikle yoracak ve yıpratacaktır.
Yok, durmayıp, adım atıp vajinismusu çözmek için yola çıkmak isterseniz, doğru yerde, doğru zamanda adım atmanız çok önemli, çünkü bilmediğiniz yanlış yollar sizi yanlış yerlere götürür. Ya da bir bakmışsınız ki, olduğunuz yere geri dönmüşsünüz.
 
Sonuç, boş yere enerjinizi, zamanınızı, moralinizi ve paranızı kaybetmişsiniz. Belki kaybettiklerinizi yerine koyabilirsiniz, ama birini asla, o da zaman…
 
Zamanı geri getiremezsiniz ki. Zaman niye bu kadar önemli?  İçinde geçirdiğiniz zaman, eşiniz, yakın çevreniz ve işinizle olan ilişkinizle ilgilidir ve bu süreçte taşımış olduğunuz vajinismus probleminiz yüzünden, sıkıntılar yaşamaktasınız. Oysaki vajinismus sorununu taşımayarak, sıkıntılı dönem yerine, önünüzdeki zamanı keyifli, mutlu, ruh ve beden sağlığınıza olumlu yansımasıyla geçireceksiniz.
Bu yanlış yollardan bir tanesi “ yani yanlış vajinismus tedavi şekilleri” gereksiz kızlık zarı “hymen” operasyonudur.
Bu operasyonu önerenler, genelde vajinismus konusunda oldukça deneyimsiz ve bilgisizdirler. Sizi rahatlatacağını düşünür ve siz bu operasyonu olmaya karar verirsiniz, genel anestezi veya lokal anestezi alabilirsiniz ve bir iki dakika içinde kızlık zarınız birkaç yerden genişletilir. 
Daha sonraki zaman diliminde ise gene eşinizle cinsel ilişkiye giremezsiniz. Bu durum size moral, zaman ve para kaybettirir. Kendinizi güçsüz ve değersiz hissettirir, eşinizi de olumsuz etkiler.
Ya da önerilen kızlık zarı operasyonunu olmayarak ve bu sürede kızlık zarınızın kalın olduğundan şüphe duyarak korkularınız daha da büyür, gene bu süreçte zaman ve moral kaybınız olur. Kararsız bir dönem ve sizi vajinismus problemiyle yaşamaya devam eden bir süreçte bırakacaktır. Yanlış yollardan bir diğeri ise “yanlış tedavi yöntemleri ”belden aşağısı geçici felç edilerek“epidural, spinal anestezi” ya da genel anestezi altında sizin eşinizle cinsel ilişkiye girmeniz sağlanır. Bu durum kesinlikle eşiniz içinde, sizin içinizde yanlış bir yaklaşımdır. Geçici olarak birlikte olabilirsiniz fakat yanlış bir yol olduğu için, vajinismusla yolculuğa devam edersiniz.
Yine benzer yollardan biri botox yöntemidir yani vajen kaslarınızın bir tür zehirle “nörotoksin” bloklanmasıdır ve kas zayıflığına neden olmaktadır, etkisi 3 ile 7 gün sonra ortaya çıkmaktadır ve etkisi 3-4 ay sürmektedir.
Genelde başarılı olduğu söylense de sonuçta probleminizi tam olarak çözemeyerek,” yine yeniden” vajinismusla yolculuğunuza el ele devam edersiniz.”birbirinizden ayrılamıyorsunuz ya”!!!
 
Sizi yoran yolculuğunuzda birçok yanlış yollar karşınıza çıkacaktır. Uyuşturucu kremler, kas gevşeticiler, alkol, anti depresanlar, tek seferde muayenehane ortamında sıcak su ve kas gevşetici ve uyuşturucu ilaçlarla eşinizle birlikte olmanız sağlanabilir  gibi… Bu yollardan geçip vajinismusla bize gelen insanlar, vajinismusla yaşamaya devam ederken, yanlarına özgüven, zaman, para, moral kaybı, bozulan ilişkiler ekleyerek vajinismus tedavi merkezimize geliyorlar.
 
Vajinismus Kliniğe yukarıdaki yolların hepsinden ya da birkaçını deneyerek, ruhsal olarak çökmüş, para, emek, moral ve zaman kaybıyla, ayrılık ve boşanma aşamasında hatta kimisi ağlayarak, 3 ya da 4 kez gelip, 2 ile 10 gün içinde kişiye özel doğru tedavi yöntemimizle, doğru yola çıkıp, vajinismustan kurtulmaktadırlar ve tam olarak sağlıklı mutlu bir cinsel yaşantıları başlamaktadır.
Hatta yolculuklarına daha sonra bebeklerini de dahil etmektedirler. Sonuçta yukarıdaki tedavi tarzı ve şekilleriyle vajinismusla yolculuğa elele devam edenler başarısız değil, tedavi şekilleri eksik ve yanlıştır. Bu yolculuktaki  başarısız tedavi yöntemleri sizi yanlış durakta indirebilir. Yolculuktaki enerji, moral, zaman ve para kaybınız neticesinde, çiftler kendilerini güvensiz, farklı ve eksik hissedeceklerdir.
Evliliklerine ya da birlikteliklerine olan inançları ve sevgileri, saygıları azalabilir. Hatta ayrılma, boşanma aşamasına gelebilirler.
Bu arada çiftler, gerek aile ve çevre baskısı, gerekse kendileri  çocuk sahibi olma arzusunda olabilirler. Bir anne – bir baba adayı olarak çocuk sahibi olma arzusu yaşamın en heyecanlı duygularından biridir ve bir hayal olarak kalmasın diyebilirsiniz ve bir yol ayrımı daha karşınıza çıkar.
 
Vajinismus probleminiz varsa bu adrese göz atın!
 
Yollardan birinde, tüp bebek merkezi duraklarında inilir, burada size aşılama, İVF gibi yöntemlerle gebelik tedavisi verilir. Oysa ki, doğa size doğal yolu sunmuşken, Allah sizi diğer çiftlerden farklı yaratmamışken, bu durakları göremeyerek ve inmeyerek gereksiz doğal olmayan tedavi yöntemlerine para, zaman ve emek harcarsınız. 
 
Oysa ki, doğal yollarla bunları harcamazsınız. Tüp Bebek merkezlerinde sizi iki sonuç beklemektedir. Almış olduğunuz hormon ilaçları ve takiplerinizle bebek sahibi olabilirsiniz. Durumunuz, vajinismus ve bebek sahibisinizdir. İlk bir-iki yıl bebek sahibi olmanın getirdiği sevinç ve telaşla geçer.
 
Bu sürede bir-iki yıl daha vaginismusla yaşamışsınızdır. Bu arada evdeki bebek de bir kardeş daha isteyebilir ve 2. Defa doğal yol varken, doğal olmayan yöntemlere başvurursunuz. (yine aynı zor yollar…)  Oysa ki, doğal yol en kolay, en kısa, en güzeli ve en keyiflisidir. Tüp Bebek Merkezlerinde olumsuz sonuç yaşarsanız da vücudunuza dışarıdan ekstra hormon almışsınız ve maddi bir bedel ödemişsiniz, sonucun olumsuz,  beklentinizin boş çıkması zaten bozuk olan ruh durumunuza ek bir yük daha getirir, bu sürede başarısız tedaviniz için 1 - 4 ay daha zaman harcarsınız.
 
Çift olarak bir kez daha deneriz dersiniz ya da başka Merkezleri denersiniz. Sonuçta para, zaman ve moral kaybı… Vajinismusunuza eklenir. Oysaki vaginismus, çözümü doğru yerlerde çok kolayken probleminizi büyütmektesiniz. İlk adımın doğru atılmasının ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. 
Ya da tam cinsel ilişkiye giremeyerek nadir de olsa gebe kalabilir ve çocuk sahibi olabilirsiniz bu dışarı boşalan spermlerin vajen içine akması ve içe kaçan spermlerin yumurtayı doğal bir şekilde döllemesiyle mümkündür. Bize gelen böyle çiftler de bulunmaktadır.
Bu gebelik doğumla sonuçlanırsa, bebek sizi 1-2 yıl oyalayabilir, sonuçta vajinismus ve bebekli bir çiftsinizdir, sıkıntılarınız devam etmektedir.
 
Yine siz ya da çocuğunuz 2. Bir bebek isteyebilir, yine karşınızda aynı sorun, ne yapacaksınız?
 
Ya dışarı boşalarak gebelik elde etmeye çalışacaksınız ve dua edeceksiniz. Bu periyotta yaş faktörü de ortaya çıkacaktır.
35 yaşından sonra gebe kalma şansınız öncesine göre düşmektedir, çünkü yumurtalık rezerviniz gittikçe azalmaktadır.
Sonuçta bir yanlış yol sizi doğru yoldan uzaklaştırmakta, enerji ,zaman ve moral kaybına yol açmaktadır. Oysa ki Allah sizi diğer kadınlardan farklı yaratmadı, çevrenizdeki kadınlardan hiçbir farkınız yok. Doğaya karşı gelme lüksünüz de yok. Bunu okuyup anlayıp değerlendiremeyip yanlış yollarda vajinismusla yol alırken, probleminize bir kardeş daha eklenebilir.
Bu süreçte erkeklerde cinsel fonksiyon bozuklukları çıkabilir. Cinsel ilişkiden soğuma, erken boşalma, sertleşme problemi gibi… Başarısız tedavilerden sonra, eşiniz sizin bir erkek olarak kendisinden hoşlanmadığınızdan, sevmediğinizden dolayı birlikte olmadığınızı, hatta hayatında başka biri var mı? Benden başka biriyle mi olmak istiyor? diye de düşünebilir.
Bütün bu olayları kliniğimize gelen hastalarımızda birebir yaşadık. Bu yolculukta yol arkadaşları sıkılabilir, hayat arkadaşını daha fazla üzmek istemez ve ayrılık durağında inmek isteyebilir. Ayrı yaşamayı, ayrılmayı ya da boşanmayı ister. Oysaki durak yanlıştır. O durakta inerse, her ikisi de birbirlerini sevmelerine rağmen, beraberlikleri için zaman ve emek harcamış olduklarını göreceklerdir. Her ikisi de boşlukta kalacaktır. Kadın vajinismusla birlikte yaşamaya devam ederken, sorunlarına bir de yalnızlık eklenecektir.
Vajinismus problemini çözmemiş kadın, yukarıdaki gerçek hikâyeyi yeni ilişkisinde de yaşayacaktır. Oysaki çevrenizdeki diğer kadınlardan farklı değilsiniz ki…
 
Bunun dışında, yol arkadaşınız içinde bulunduğu ruh durumundan dolayı yeni bir yol arkadaşı bulabilir oysaki onun yol arkadaşı sizdiniz. Onu ve kendinizi üzmemek için bu vajinismus probleminizi bir an önce çözmelisiniz.
Unutmayın, doğru ve tecrübeli, kişiye özel, vajinismus tedavisiyle yolda ayrılık durağı yoktur, bu yüzden isteseniz de bizde, bundan dolayı bu durakta inemezsiniz. 
 
Boşuna dememişler, insanların gerçek kimliği yolculukta belli olur diye. Yok, öyle yolculuk ve hayat arkadaşınızı bırakıp gitmek… Oysaki severek evlendiniz, ileriye dönük hayalleriniz vardı, o kadar çok çaba ve emek harcamışken niye yanlış yollarda vakit kaybederek, boş yere bekleyerek bu duruma düşesiniz ki… 
 
Adımınızı atarken, unutmayın ki, tecrübesiz, yanlış, eksik tedavi yöntemleriyle vajinismusu çözdüğünü belirten yerler vardır. Bu konuda başarılı tedavi merkezlerini araştırırken, göz önünde bulundurun ki, bu tedavinin rutin, klasik ve herkese uygulanan tedaviler olmayıp, Vajinismus Klinik’teki gibi kişiye özel olması gerekir.
 
ÇÜNKÜ HERKES BİRBİRİNDEN NASIL FARKLIYSA, HERKESİN HİKÂYESİ, ENDİŞELERİ,  KORKULARI, EŞİYLE VE ÇEVRESİYLE OLAN İLİŞKİLERİ, İŞİYLE OLAN DURUMU, HAYATA BAKIŞI VE DURUŞU, KİŞİLİĞİ FARKLIDIR. TEDAVİSİ DE FARKLI OLMALIDIR. 
 
Doğru Vajinismus Tedavi Merkezini bulmak için en önemlisi, araştırmak, karşılaştırmak ve iç sesinizi dinlemeniz, tıpkı hayatın diğer yollarını bulduğunuz gibi…
 
Araştırın, takip edin, tedavi yöntemlerini, şeklini, daha önce o yolları kullanmış kişilerin  yol tecrübelerini takip edin. Sizin için doğru olduğunu düşündüğünüz durakta inin.
 
Evet, durağınız buysa, bu durak sizinde normal çiftler gibi cinsel hayatınızı yaşamanızı sağlarken ruhsal ve bedensel gevşemenizi sağlayacak, birbirinizle olan beraberliğiniz daha da güçlenecektir.
 
Unutmayın doğru durak, iki kişiyle yolculuğunuza başlamışken, doğal bir şekilde, kendi istek ve arzunuz doğrultusunda, Allah’ın size emanet edeceği kul ya da kullarla 3-4… kişi olup, gerçek bir aile olacaksınız.
 
Sonuç; Niye farklısınız ki? Niye eşinizle cinsel birliktelik yaşayamıyorsunuz ki? Doğa size bunu yaşamanız için her şeyi vermişken, eğer kendi başınıza çözemiyorsanız, doğru seçeceğiniz merkezlerde çok kısa sürelerde tabii ki çözeceksiniz. Ertelemek, problemle yaşamak, zamanınızdan ve mutluluğunuzdan, beden ve ruh sağlığınızdan çalmaktır. 
Hayata gülün ki, hayat da size gülsün…
 
Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kadın Doğum Uzmanı
 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..