Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Verilen Önem Zamanı Dengeler!

Verilen Önem Zamanı Dengeler!
 

Verilen Önem Zamanı Dengeler!


Verilen önem zamanı dengeler. Anı yaşamak ve yaşatmak en önemlisi, saygıya değer vermeli ve ruhu incitmemeli. Her insan övgü, ilgi ve sevgiyle büyür, gelişir, yaşar çünkü.
 
Önce ben diyebilmek gerekli sağlıklı, kaliteli ve mutlu bir yaşam için. Başkalarını mutlu edeceğiz derken hep kendimizden geçtik. Kendine bakmadan, kendini mutlu etmeden, başkaları için çalışıp çabalar sonra yorulursun, bir el beklersin, anlaşılmak istersin, buna ihtiyacın vardır sonra çalışıp, çabalayıp mutlu ettiklerin, gözünden sakındıkların seni ilk mutsuzluğa iten olurlar.
 
Başkasına bel bağlamak peşinen yıkılmaktır, bu dünya ayakta kalabilenler için dünyadır. Çoğumuzun en güzel düşleri yarım kalıyor, gençlik heba oluyor, ailevi sorunlar, ülke gündemi, siyaseti ve yaşam derdi derken istemediğimiz bir hayatın ortasında yer alıyoruz. Güzel günlerin geleceğini umut ederek şimdiki günleri tüketiyoruz. Zaman bir noktadan sonra rutine biniyor. Hatalarla aylar, yıllar nasıl geçiyor anlamıyorsunuz bile, sadece sabah ve akşam oluyor ve takvim yaprakları değişiyor. 
 
Dünyada belki sabit miktarda mutluluk var, birinin mutluluğu birinin mutsuzluğudur belki. İktisat politikasıyla mutluluk paradoksu. Acı da insanı besleyen duygulardan birisi aynı sevgi gibi, acının da varlığına muhtacız tatlıyı anlamak ve mutlu olabilmek için. Var olan hiçbir duygu boşuna değil, bizim ruhsal durumumuzu tamamlarlar. 
 
Mutluluğu uzak ve erişilmez yapan bizleriz, istersek kendi cennetimizi yaratır çevremize de mutluluğumuzdan yansıtabiliriz. İnsan önce ne istediğini bilip onu mutlu edecek şeyi aramalı, ufak bir şey bile mutlu edebilir kişiyi yeter ki ne istediğini bilsin. Çünkü mutluluk elindekilerin farkına varma ve onları güzelleştirme sanatıdır. 
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..