Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '15

 
Kategori
Güncel
 

Viva Comandante Ali Koç!

Viva Comandante Ali Koç!
 

Ali Koç her zaman bildiğinin dikine giden bir adam olmuştur.

85 bin çalışanı olan yaklaşık 68.6 milyar TL satış gelirine sahip, Türkiye’nin en büyük patronu.

Ardından gelen Sabancı 27.4 milyar TL satış geliri ve 65 bin çalışanı ile Koç’un yarısı kadar bile değil.

Yani, yeni komünistimiz Ali Koç’un holdingi hapşırsa, Türkiye hasta olur.

“Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Gerçek sorun kapitalizmdir” deme cesaretini gösteren Ali Koç’un aslında yanlış ailede doğmuş olduğunu düşünmüşümdür hep.

Kendisi Harvard’da yüksek lisans yapmış, iyi eğitimli olduğu kadar zeki de bir insandır. Ailesinin baskıcı ve konformist taraflarına her zaman karşı gelmiştir.

Fenerbahçe yönetimine girdiği için ailesinden büyük baskı görmüştür. Hiç önemsememiş hep burnunun dikine gitmiştir.

Fenerbahçe’nin en zor zamanlarında kaleyi terk etmemiş, komutanlığı üstlenmiş, bir holding yönetme disipliniyle gemiyi bu fırtınalı zamanlardan hasarsız çıkarmıştır.

Henüz, Ali Koç 4 yaşında bile değilken annesiyle babası ayrılmıştır. Ali Koç, babasının evinde büyümüştür.

Ailesinin pek sıcak bakmadığı eşi ile aile arasında sürpriz bir nikah yapmıştır. O kadar sürpriz olmuştur ki nikahta babası bile yer alamamıştır.

Herkes zengin bir ailede doğmanın büyük bir avantaj olduğunu savunur. Ali Koç gibi kendine güvenen, zeki, başına buyruk insanlar için bence bu dezavantaj bile olabilir.

Netekim içindeki Che Guevara’ya hakim olamamış gerçek sorun kapitalizm diyebilmiştir.

Sol bir ailede doğmuş olsa karizması, yakışıklılığıyla Deniz Gezmiş'in yerini alabilirdi diye düşünmeden edemiyor insan.

Hatta bir çalışanı; “Ali Koç patronumdu, biz ona sunum yapardık o ise uzaklara dalardı. O zamanlar ne hissettiğini anlayamazdım. Meğer devrimi hayal ediyormuş” dedirtecek kadar bu işe gönlünü vermiş olabilir.

Netekim, Ferrari'sini satan bilgeye ciddi bir rakip artık. Hatta sahip olduğu serveti göz önüne alırsak onu fersah fersah geçerek Türkiye kominizm tarihine adını altın harflerle yazacak yeni bir tarihi figür.

Kapitalizme laf söyleyerek dünyanın en acayip pazar sabahını yaşatan Koç, “Galiba sosyalizm geliyor” umudunu bizlere vererek ilk eylemini başarıyla gerçekleştirmiştir.

Viva Comandante Ali Koç!

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..