Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '15

 
Kategori
Egzersiz
 

Vücut geliştirme programı yapmak neden önemlidir?

Vücut geliştirme programı yapmak neden önemlidir?
 

Vücut geliştirme


Ülkemizde ve dünyada birçok kişi tarafından yapılan sporlardan bir tanesi de vücut geliştirmedir. Spor salonlarındaki uzmanlar eşliğinde ya da kişilerin evde kendi kendilerine ve evde vücut geliştirme programıuygulayarak yaptıkları çalışmaların ortak bir amacı bulunur. Vücut geliştirme sporundaki amaç insan vücudundaki kasların tamamının ya da belirli bir kısmının geliştirilmesidir. Bu spor dalı diğer spor dallarından daha farklıdır. Çünkü kişilerin sağlıklı bir vücuda sahip olmalarından farklı olarak direkt vücudun çeşitli bölgelerindeki kasların iyileştirilmesi ve daha güçlü bir hale getirilmesi için yapılır.


Diğer tüm spor dallarında olduğu gibi vücut geliştirme sporunda da beslenmenin önemi çok büyüktür. Bu spor ile ilgilenen insanlar tıpkı kilo vermek isteyen bir kişinin uyguladığı diyet gibi yediklerine dikkat etmek zorundadır. Bu yüzden vücut geliştirme yapacak olan her birey için düzgün ve planlı bir vücut geliştirme programı yapılmalı ve harfiyen uygulanmalıdır. İnsanlar vücutlarını farklı amaçlar için geliştirmek isteyebilirler. Kimileri daha güçlü olmak için kimileri ise karşı cinsteki insanları etkileyebilmek gibi bu spor ile ilgilenmektedirler. Her yaştan insanın yapabileceği vücut geliştirme sporu için kişilerin sağlıklarının da yerinde olması gerekir. Çeşitli rahatsızlıkları olan insanlar için uygun bir spor dalı değildir.


Sağlıklı bir vücut geliştirme programı aracılığı ile yapılan hareketlerin bu spor ile ilgilenen sporculara büyük faydaları bulunur. Kasların güzel bir şekilde çalıştırarak daha kuvvetli olması sağlanır. Kaslar sürekli olarak gelişir ve kendisini yeniler. Kalp hastalıklarına karşı da olumlu etkileri bulunan vücut geliştirme sayesinde vücutta bulunan iyi kolesterolün yüzde beş ile on arasında azaldığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Bu spor ile ilgilenen kişilerin göğüs kafesleri de genişler ve çok daha rahat bir şekilde nefes almaya başlarlar.
 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..