Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '14

 
Kategori
Spor
 

Vücut geliştirmede en etkili teknikler nelerdir?

Vücut geliştirmede en etkili teknikler nelerdir?
 

KAS YAPMA


Vücut geliştirme yapılacağı zaman çalışma teknikleri son derece önemlidir. Kas çalışmalarınız yaparken haftada 3 gün sizin için yeterli olacaktır. Geriye kalan günlerde ise dinlenerek kaslarınızın gelişmesini sağlamanız gerekiyor. Ayrıca küçük kas grupları için 5 set ve 6 tekrar yeterli olacaktır. Bu oran büyük kas gruplarında ise 8 set ve 6 tekrar şeklinde olmalıdır.

Set çalışmalarınızı yaparken antrenmanlar arasında 2 dakika dinlenme koymalısınız. Ayrıca antrenmana başlamadan öncede dakika ısınma hareketi yapmanız gerekiyor. Bu sayede olası sakatlıklarında önüne geçmiş olacaksınız. Antrenman yaparken toplam antrenman süresini 1 saat ile sınırlı tutmanız gerekiyor. Antrenmanlar sırasında yüksek çalışma temposunun bazı alt kategorileri bulunuyor. Bunlar;

                1 – Tekrarlanan Efor Tekniği: Çok az ya da çok fazla olmayan ağırlık kullanarak gücünüz bitene kadar yaptığınız tekrarlar bu tekniğe girmektedir. Örneğin, seçmiş olduğunuz ağırlığı 3 set olarak uyguladığınız zaman kaslarınızı yorulacak ve aşırı zorlanmaya maruz kalarak gelişecektir. Birkaç hafta sonra ise ağırlık artırımına giderek kaslarınızın daha fazla gelişmesini sağlayabilirsiniz.

                2 – Maksimum Efor Tekniği: Vücut geliştirme programı dâhilinde bulunan bu programı uygulamak için maksimum ağırlığa ihtiyacınız vardır. 2 hafta boyunca seçmiş olduğunuz bu maksimum ağırlığı çalışmanız gerekiyor. 3 tekrar şeklinde yapılan bu uygulamayı 2 hafta uyguladıktan sonra tekrar ağırlık artırımına gitmeniz gerekiyor. Ağırlığı artırdıktan sonra yine bu şekilde devam ederek kaslarınızın hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.

                3 – Dinamik Efor Tekniği: Diğer tekniklerde ağırlığa ve zorlanmaya önem verirken bu antrenman ise eforunuza önem veriyor. Yani bu antrenmanda çalışmaları daha hızlı yapmalısınız. Bu çalışmayı ortalama bir ağırlık ile yapmalısınız. Ancak orta ağırlık ile hızlı tekrarlar yapmaya özen göstermelisiniz. Uygulamaları ise 8 set ve 3 tekrar şeklinde yapmak kas hacminizi hızlı bir şekilde artıracaktır.

                Vücut geliştirme hareketleri yaparken genel olarak bunlara dikkat etmeniz gerekiyor. Özellikle kas hacmini hızlı bir şekilde artırmak istiyorsanız bu teknikleri uygulamanız gerekiyor. Bu teknikler sayesinde kas hacminizi hızlı bir şekilde geliştirmek mümkün. Ancak sadece bunları uygulamak yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda sağlıklı bir şekilde beslenmek ve bol bol dinlenmekte önemlidir. Yapacağınız antrenman programına uygun olarak bir diyet programı belirlemeli ve bu diyet programına bağlı kalmalısınız. Ayrıca antrenmanlardan sonra 1 gün dinlenmeli ve uykunuzu almalısınız. Çünkü kaslarınızın asıl gelişimi çalışma sırasında değil de çalışmadan sonra dinlenme anında gerçekleşecek ve kaslarınız hacim kazanacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..