Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
Tenis
 

Wİmbledon'ın Son Şampiyonları - Mukuruza Ve Federer

Wİmbledon'ın Son Şampiyonları - Mukuruza Ve Federer
 

GABRİNE MUGURUZA. MUHTEŞEM BİR SPORCU.
WİMBLEDON'DA SON ŞAMPİYON..
 
Tenis sever misiniz bilemem. Bizde hep zengin sporu olarak bakılır. Gerçekten de öyledir. Şimdilerde halka açık kortlar yapılıyor ama genelde bir kulübe üye olmanız, partner bulmanız, malzemeleriniz.. Bunlar kolay işler değildir. 
O yüzden de Uluslar arası turnuvalarda, Grand Slam’larda 1-2 erkek ve 1-2 genç kızımızın ilk eleme turlarda elenip gittiğini duyarsınız. 
İlk gençlik yıllarında Moda'daki kortlara kapalı tentelerin altından kafayı uzatıp imrenerek seyreder ''biz ne oynayamıyoruz'' diye hayıflanırdım.. 
Aslında yapılması gereken müthiş bir spor.. Hem beyin, hem vücut açısından oldukça faydalı ama zor bir spor. Çalışma hayatında şirketin imkanları ve kortları sayesinde birkaç yıl bu sporu yapma zevkini tatmıştık. 
Dün Wimbledon bayanlar finalini seyrettim.. 
37 yaşında, 7 Grand Slam kazanmış ABDli Venüs Williams ile 23 yaşında 1 Grand Slam kazanmış Dünya sıralaması 2. si İspanyol Gabrian Muguruza. 
Bayağı çekişmeli geçen 1. seti Williams büyük bir avantaj yakalamasına rağmen, geriden gelen Muguruza’ya 7-5 kaybetti. 
2. set bir oyuncunun nasıl demorileze olup, 7 Grand Slam kazanan bir şampiyondan, amatör bir sporcuya dönüşünü dramını izledik. 
Bu seti DE game vermeden 6-0 kazanan Gabrine Muguruza 2017 Wimbledon’un şampiyonu oldu. 
Gabrine tenise 3 yaşında başlamış.. Başarının 1. sırrı bir kere bu.. 2.si müthiş bir sporculuk ruhu var. Asla pes etmiyor. Fiziki yağısı, uzun kol bacakları bu spor için yaratılmış görüntüsü veriyor. Zeki.. 
Venüs Williams’ın yaşına göre finale gelmesi de aslında başarı.. Kazanamayacağı 1. seti verince anladı. Orada çok yoruldu. Garbine  onu  zor durumlara düşürdü.. 
Kardeşi Serena Williams olsaydı Gabrine'ye  bu kadar rahat maçı bırakırmıydı. Sanmam.ama Gabrine'nin onu da zorlayabileceği ve hatta yenebileceği bir gerçek   
---------------
Birazdan tek erkekler finali başlıyor. Hırvat Marin Cilic ile İsviçreli Roger Federer oynayacak. Federe 35 yaşında bu Wimbloden’u tam 7 kez kazanmış.. Cilic 28 yaşında. 
Daha önce 3 kez karşılaşmışlar. 2 Federer, 1 Cilici kazanmış. 
Nadal ve Djokoviç’in olmadığı bir finalde ben Federer’i tecrübesiyle favori görüyorum..
Raketi sanki masa tenisi raketi gibi kullanıyor, topu istediği köşetye bırakıyor.. Oyun strajesini rakibin oyun içindeki durumuna göre belirliyor ve çok etkili servis atıyor.. 
Rakibin en büyük avantajı maçı uzatmak olabilir. Yaş farkını değerlendirecektir..
----------------- 
Ve  Roger Federer beklenenden daha kolay bir şekilde zorlanmadan 3-0 kazanıyor  ve Wibledon'da  8. şampiyonluğa ulaşarak bir de rekor kırıyor...  
Doğrusu Cilic  amiyane  deyişle şampiyona epey hafif kalıyor... 
Bir Murray, Dijokovic veya Nadal herhalde bu kadar  kolay teslim olmazdı..
Hayret...
Roger Federer'in  bir ay önceki  Fransa Grand Slam'ını es geçmesinin sebebi buymuş demek ki.. Wimbledon'u kafaya koymuş. 
O gerçekten  tenis tarihinin rekorlarını alt üst eden çok büyük bir sporcu, gerçek bir şampiyon... 
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..