Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '14

 
Kategori
Futbol
 

Wesley Sneijder tıpkı Toni Kukoç gibi..

Wesley Sneijder  tıpkı Toni Kukoç gibi..
 

Son hafta futbol açısından eskiye nazaran biraz daha dolu idi.

Beşiktaş ' ın şu an hali hazırda bir stadı yok. Takım kendi bildiği zeminden çok uzaklar da..Buna rağmen oyunculara sanki sihirli bir değnek dokunmuş gibi. Carlos ' un takımı karşısında yoksa bu kadar da kolay skoru değiştiremezlerdi.  Dikkat edin beraberliğe yakalandıkları anda topa muazzam basıp bir kaç dakika içerisinde rakiplerini sıkıştırmayı bildiler. Kalecilerinden tutun en ileri uçta ki Demba ba ya kadar oyunun içerisinde olup,mücadele etmeleri mükemmel seviye de..

Beşiktaş ' ın genel olarak tek zaafı rakibin kolay top dolaştırmasına izin vermek...Bunu yapmadığı anlarda Beşiktaş' ın ayağından topu almak ta zor.Kanatlara oyunu çok kolay açabilen oyunculara sahipler...Tek forvet oynamalarına rağmen bu kadar çok pozisyona girmelerinin başka izahı da yok..

Son derbi de ise Galatasaray ' ın doğru tercihleri maçı istediği şekilde bitirmesini sağladı.Bu takım da Olcan ,Hamit ve Emre Çolağın yeri her zaman var. Prandelli nihayet doğru tercihleri yaptı. Maçın geneline baktığımızda aslında tüm kozların paylaşıldığı,2 takımın da alabileceği bir maç oldu.Fenerbahçe forveti  Sow 'un yokluğunda eskisi kadar etkili değil skor açısından,Net biçimde gözüktü. Galatasaray daha defansif özellikleri olan bir takım.Gol yemesi Fenerbahçe ye göre çok daha zordu.

Gollerin 2 sinin aynı ayaktan aynı şekilde çıkması da enteresan. O topların çıkması gerçekten çok zordu.Schneijder gibi bir oyuncun varsa serbest bırakacaksın ve oyun içerisinde kredisini geniş tutacaksın.

Şu anda Avrupa da oynayan 10 numaralar içersinde belki de en iyisi ama onun yeri forvet arkası..Bir zamanlar Toni Kukoç ' un basketbol da yaptığının aynısını futbol da yapıyor.Mesafelere aldırış ettiği yok. Fenerbahçe de Moussa Sow yoksa Fenerbahçe forveti bir değil iki kişi eksik. Artık Webo'nun daha fazla katkı vermesi şart..Sene başından beri ben göremiyorum...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..