Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '14

     
    Kategori
    Yazılım
     

    Wordpress nedir? Hangi amaç ile kullanılır?

    Wordpress nedir? Hangi amaç ile kullanılır?
     

    wordpress nedir


    Wordpress'e Giriş

    Merhabalar, bir süredir wordpress hakkında bir şeyler yazmayı planlıyordum kısmet bugüneymiş. Blogumun wordpress kategorisine ait ilk yazısı olması sebebiyle kısaca bu kategoride neler olacak bunlardan bahsetmek istiyorum.

    Wordpress'i daha önceden kullanmamış olanlar için en temel seviyeden kurulumu nasıl yapılır. Yazı nasıl eklenir vs. gibi konulara göz atacağız. Bunun yanında hali hazırda wordpress kullananlar için ise benim wordpress'e dair elde ettiğim kazanımları paylaşmayı amaçlıyorum umarım herkesin bir şeyler öğrenebileceği faydalı makaleler ortaya çıkar.

    wordpress-logo

    WordPress Nedir?

    WordPress kısaca açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. Tanımında her zaman bir içerik yönetim sistemi olduğundan bahsedilir. İsterseniz bu tanımı açalım, biraz üzerinde konuşalım.

    Öncelikle içerik dediğimiz şey nedir? İçerik bir web sitesinde kullanıcıların gördüğü herşeydir. Buna yazılar, başlıklar, sayfalar, resimler ve videolar dahildir. Sayfa ve yazı şeklinde iki ana içerik türü bulunan wordpress'te sayfaları daha çok statik örneğin web sitesi hakkında bilgilerin bulunduğu iletişim veya hakkımda sayfalarını oluştururken kullanırız. Yazıları ise devamlı güncellenen, örneğin haber yazıları veya blog yazıları gibi buna benzer konularda kullanabiliriz. Bu anlamda tüm bu içeriklerimizi istediğimiz gibi yönetmenize olanak sağlar.

    Eğer devamlı olarak yeni içerikler ekleyeceğiniz bir blog veya benzeri bir web sitesi oluşturmayı düşünüyorsanız wordpress tam size göre. Devamlı olarak geliştirilen altyapısı sayesinde yazılımla ve güvenlik açıkları ile ilgilenen biri olmasanız bile web sitenizin tüm bu yenilikleri yalnızca sisteminizi yeni bir sürüme güncelleyerek takip etmesini sağlamış olacaksınız hemde tamamen ücretsiz bir şekilde.

    Esnek bir yapıya sahip olması, ücretsiz birçok eklenti ve temaya sahip olması hatta kendisinin ücretsiz olması, açıkların ve yeni özelliklerin sürekli güncellemeler yardımı ile kullanıcılara sunulması wordpress bize sunduğu en önemli avantajlardandır. Kullanıcı dostu yapısı ile herkesin rahatça kullanabileceği bir içerik yönetim sistemidir.

    WordPress Admin Panelinden Bir Görünüm
     

    wordpress nedir

     

    Solda gördüğünüz menüler yardımı ile web siteniz için birçok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebiliyor olacaksınız. Bunun yanında birçok konuda size büyük kolaylıklar sağlayacak eklentiler sayesinde wordpress daha sınırsız bir hal almaya başlayacak.

    Wordpressin esnek bir yapıda olmasından bahsetmişken kaliteli bir görünüme ve işlevselliğe sahip olmanız için ben theme forrest gibi kendini kanıtlamış tema sitelerinden web sitenizin faaliyet göstereceği sektöre bağlı olarak bir tema satın almanızı öneririm. Bu sayede wordpress ile bir e-ticaret sitesi oluşturmak bile mümkündür. Az öncede bahsettiğim gibi açık kaynak kodlu olduğu için herşeye müdahale edebilir, amacınıza uygun olarak değiştirebilirsiniz.

    Kısacası kullanımı çok kolay olay olan bu platformu hala denemediyseniz hemen denemenizi öneririm. Zaten kendiniz kurcalayarak birçok işlevi yerine getirebilecek duruma kısa bir sürede geleceksiniz.

    Açık kodlu bu içerik yönetim sistemine sahip olmak için burayı tıklayarak resmi sitesine gidebilir ve ücretsiz yazılımınıza sahip olabilirsiniz.

    Sorularınız ve önerileriniz için yorum bölümünü kullanabilirsiniz. Sağlıcakla kalın.

     

    http://Kaynak : http://www.faruksahin.net/wordpress-nedir-ne-amacla-nasil-kullanilir.html

     
    Toplam blog
    : 1
    : 470
    Kayıt tarihi
    : 22.08.14
     
     

    Bilişim ..