Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '16

 
Kategori
Dünya
 

Ya benimsin ya da kara toprağın...

Ya benimsin ya da kara toprağın...
 

euromaidanpress.com


Şöyle de diyebilirdik : “Ya benimsin, ya da kahrolasıca Şangay’ın…”
 
Bunu kim söyleyebilir?
 
İşte vaziyeti görüyorsunuz…
 
Sayın Cumhurbaşkanımız yüzünü dolardan çevirmiş… Vatandaşa: Atın dolarları kurtulalım, mealinde sözler söylüyor. Elinden ve cebinden dolarları uzaklaştırmak istiyor.. 
 
Diğer yandan Avrupa Birliğine posta atmış, Siz bilirsiniz…e getirmiş işi… Buna karşılık da Merkel , “Bırak sarhoşu yıkılana kadar gitsin..” mealinde  laflar etmiş. Yani o da “Turkey”i masasından uzaklaştırmış. 
 
RTE bu arada Putin’in davetlerine icabet etmiş; Şangay Beşlisine selamlar göndermiş; çağırırsanız, koşa koşa geliriz, mealinde  laflar etmiş.. Zaten onlar da pek hevesli.. Orta-Doğu’da böyle bir yer yoktu… Niyetine sofraya oturmaya azimli görünüyorlar.. Ne mi yiyecekler : Tabii : “Turkey” Zira  Yılbaşı, Noel filan yaklaşıyor.. Gavurların adetidir, bilirsiniz…
 
Daha Trump’dan ses çıkmıyor. O henüz  takımını toplamak üzere hazırlık yapıyor. Takımı topladıktan sonra, artık sazendeler , hanendeler bakalım hangi  sesten çalmaya başlayacaklar. O zaman Trump’ da bir bakacak ki, kırk yıllık Batı’nın, Amerikanın müttefiki, NATO’nun can dostu Türkiye gitti gider… Kolay mı ayrılmak böyle bir dosttan, candan, canandan… Sonunda bu iş Trump’a çok koyar ve başlar naraya…
 
“Nereye…?”
 
Artık, naz mı istersiniz, niyaz mı? Siz istemezseniz bize kapımı yok, ağızları… İşte böyle böyle kendi değerimizi bir kez daha tescillemek için ne yapılır… Trump, herkesi ABD’ye Washinton D.C.’ye toplar… Tabii, uzunca bir “Aklınızı başınıza toplayın..” nutukları…
 
Ama bunları kim dinler… Çünkü burada yüksek bir irade var. Öyle kolay kolay “Blöf”e yatmaz. Kül hiç yutmaz… Kaç zamanın siyasetçisi o… Hayda…
 
Bundan kavga çıkar mı? Bilmem… Bilemem… Ama ABD cephesinde müthiş bir düş kırıklığı yaşanır. “Nasıl olur bu? Böyle bir şey olabilir mi? “ ağızları epey dolaşır.. Bu arada çok yüksek rütbeli üç beş askeri yine Türkiye’ye gönderirler. Sonra da ağızlarından baklayı çıkarırlar: Ne dilerseniz dileyiniz. “F.104 mü, F.244 mü (henüz fabrikadan çıkmadı..) Ne isterseniz veririz, yalnız ki yanı başımızdan ayrılmayın.
 
Dur bakalım şu Trump denen zevat bir uyansın … İşin vahametini anlasın…
 
Zaten Putin ona daha şimdiden anlatmaya çalışıyor… Bütün hal ve hareketleriyle. 
 
Bakın bu iş ciddi.. Demeye getiriyor…  Nasıl?
 
Allem etti, kalem etti . Kocaman Kırım yarımadasına kondu mu? “Burası nasıl olsa benim babamın malı, diyerekten .. (Bir iki hop hop sesleri yükseldi ama çok cılız…)
Ondan sonra Ukrayna’nın üzerine atlayarak, bir güzel baba dayağı çekti mi? Ukrayna’yı sesini, soluğunu çıkaramaz hale getirdi mi?
 
O sırada Batı ne yaptı? Biraz daha dişlerinizi sıkın geliyoruz, çığlıklarından başka… Ukrayna neredeyse, yeniden komünist olacaktı be… Putin’in adamları öylesine vananın musluğunu kıstılar ki.. İşte o kadar olur. Ne olacak, adamlar , buz gibi havada donacaklar mı..! Doğal olarak, yaşama içgüdüsü galebe çaldı. Seslerini kestiler. Bereket versin Putin daha ileri gitmedi… Putin sonra Esad’la 49 yıl Suriye’den çıkmayacağım, imzasını attı  mı.. Attılar… Yalan mı?
 
Batı ve Avrupa her seferinde:
 
“Ama sen çok oluyorsun…”
“Ama artık sen çok fazla oluyorsun..!”
“Ama artık sen çok fazla ileri gittin…” Diş gıcırtılarından başka bir şey yapabildiler mi?
 
Ondan sonra , Litvanya’da , Baltık ülkeleri de başladılar kuru sıkı tabanca sıkmaya… Adamın bu işe canı sıkılmaz mı. Yığdı 50 bin kişilik orduyu Ukrayna sınırına… Hadi bakalım!
 
Tavşan dağa küsmüş ama dağın haberi olmamış… Ne yani. Putin bunlara bozulacak mı?? Hiç sanmıyorum , derken birden çok bozulduğunu anladık. Adam ne dedi :
 
“Rus NTV televizyonunda yayınlanan İtogi Nedeli programı için İrada Zeynalova'ya mülakat veren Putin, şunları söyledi: "Bu kaçınılmaz bir şey. Tek kutuplu dünya düzeni kurma girişimleri başarısız oldu. Artık farklı bir zamanda yaşıyoruz. Rusya her zaman, kendi çıkarlarımızı korurken başkalarınınkini de saygı duyulması gerektiği görüşüne bağlı kaldı. Tüm meslektaşlarımızla ilişkilerimizi bu şekilde kuracağız."(milliyet.com.tr)
 
Gördünüz mü işler nereye geldi dayandı. Yani sonunda Putin bile bu işe müthiş bozuldu ve herkese safını belirtmesi için posta atmaya başladı. Ya benimsin…
 
Peki, yarın bir gün Trump’da uyanıp, Türkiye’nin saf değiştirmek üzere olduğunu anlarsa ne yapar. Bence çok kızar. Çok…
 
İster misiniz bu kadar yıllık dostluktan sonra adamın canı çok fazla sıkılıp… Alıp eline Karabinayı : ) ; : ) , :) , ? … “Ya benimsin, yada kara toprağın”,  diyerek…üzerimize gelmesin…
 
Biz adamı ne  yaparız, biliyor musunuz? Ya o biliyor mu? 
 
Ona birileri durumu  ve bizi bir güzel anlatsın… Bu böyle olmaz… 
 
Eski dostlar düşman olmaz… Yippee… Yippeee… Yahooo…
 
Anlayış bekliyoruz. (Şu doları ne yapıp yapıp yeniden bir ayarlasınlar…!!??) Yoksa… Yoksa, Biz adamı fena yaparız. 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..