Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yapılan yanlışlıkta size bağırılması size kızıldığı için değil yanlışlığın yarattığı sonuçtan

Yapılan yanlışlıkta size bağırılması size kızıldığı için değil yanlışlığın yarattığı sonuçtan
 

Bir hata yapmışsınız kızıp bağırıyorlar, niye yanlış yaptın diye bana bağırıyorlar sanıyorsunuz. Dikkat ettiniz mi yaptığınız yanlışın yarattığı sonuç ne kadar büyükse size kızılması da o kadar fazla. Hani hiçbir şey olmasa belki hiç bağırılmayacak. Oysaki aynı hata. Ateşle oynuyorsunuz ama bir şey olmadı belki sadece bir uyarı. Ama diyelim yangın çıktı gör sen o zaman kızmayı bağırmayı…

Onun için yanlış yaptığınızda kızılıp bağırılmasının yaptığınız yanlışa(dolaysıyla size)değil yarattığı sonuca olduğunu bileceksiniz. Ancak elbette olayın verdiği acı üzüntü kızgınlıkla birleşip size yönelir o başka.

Böyle durumda kişilerin tepkisi aslında büyük oranda meydana gelen sonucadır, bir şey olmasa hiç tepki olmayacak.Kişi ise yanlış yaptığı için kendisine bağırıldığını sanır.Aslında bu bağırma kızgınlık da değil üzüntüdür.Karşınızdaki adeta “Niye yaptın” dan çok “Niye” oldu” der.

Bazen hatalarımızın çok büyük sonuçları oluyor. Keşke biz hep hata yapsak ama hiçbir şey olmasa! Kibritle oynarken ormanı yakmışsın, naspın adam; hata küçük ama sonuç büyük. Senin kibritle oynamanı bile unutmuş, tepki yanan ormana; sen ise bana bağırıyor sanıyorsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..