Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '15

 
Kategori
Yetenekler
 

Yaratıcılık nedir?

Yaratıcılık nedir?
 

Yaratıcılık bir şeye duyulan sevgidir. Bir şeyi çok sevmektir. Bir şeyi yaratabilmek için sınırların olması gerekir ki bu sunurlardan yola çıkarak , bunları aşmaya çalışarak yaratıcılık ortaya çıkar. Coşku ile , merak ile yapılan herşey bir yaratma eylemidir.

Yaratıcı güç  içimizde vardır ve biz o bizim içimizde akar. Yaratıcılık sakin bir hal değildir , izole edilmiş bir eylemde değildir. Güçlü bir  eylemdir ve onunla temasa geçen herşey , herkes ondan beslenir. O yüzden başka birinin sözlerinden , fikirlerinden esinleniriz , ilham alırız.  Tek bir eylem , koskoca bir kıtayı değiştirmeye , beslemeye yetecek bir potansiyel barındırabilir. Bu eylem taşları sürükleyecek bir sele de yol açabilir. 

Bu nedenle yaratıcılık vericidir , dışarıya doğru akar ama içeriden beslenir. İçimizdeki güç ve arzu sürekli olarak bir döngü şeklinde beslenir. Biz birşeyler yarattıkça o da bizi besler , sevgiyle doldurur , içimize hayat dolar , çiçek açarız , bölünüp çoğalırız. Duygularımızı aktarır ve yayarız. Aslına yaratıcılığımızı hiç kaybetmeyiz. Yaratıcı güç her zaman içimizdedir ve bizi doldurur . Yoluna yerleştirilen her türlü engelle çatışır , bize gelen bir giriş bulamazsa geri çekilir , enerji toplar ve bir gedik açarak oradan çıkana kadar tekrar tekrar toslar  Yaratıcı enerji için nefes nefese kalıyorsak , üretmekte sıkıntımız varsa , odaklanma veya sürdürme sıkıntımız var ise , bu kaynak ile dökülme yeri arasında birşeyler yanlış gitmiş demektir. Belki de kişinin yaratıcı suları burada olgunlupa ulaşamadan ölüp gidiyordur.. Bir kadının yaratıcı hayatından yoksun kaldığı durumlarda içindeki herşey birer birer ölmeye başlar.  Korkar , sular çok derin , gece çok karanlık ve yol çok uzun görünür. Oysa tüm bunlar tam da kendisinin değerli yeteneklerini geliştirmesi için gerekli koşullardır. Böyle durummlarda kendimizi kötü hisseder ve olduğumuz yerden gitmek isteriz. Sanki yaratıcı hayat olmadan yaşayıp gidebilirmişiz gibi yaparak , ya da bu duygunun yerine bir sahtesini koyarak amaçsızca yaşamaya çalışırız ama yapamayız. Yapmamalıyız da , yaratıcı hayatımızı geri getirmek için ne yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız ve içimizdeki yaşam enerjisini hep korumalıyız.

Yaşam enerjinizi kaybetmemeniz dileği ile...

 

 

 
Toplam blog
: 17
: 305
Kayıt tarihi
: 22.09.14
 
 

24 yıldır iş hayatımın içerisindeyim. Hobi olarak başladığım yoga da daha sonra Yoga eğitme oldum..