Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '15

 
Kategori
İnançlar
 

Yaşadığımız hayatın dışında gizli manevi bir âlem var mı?

Yaşadığımız hayatın dışında gizli manevi bir âlem var mı?
 

Din böyle diyor ama kastedilen gizli manevi âlem ahretle ilgili gibi; yani öldükten sonra. Ben, şimdi yaşarken, görünen âlemin yanında görünmeyen (sır âlemi) manevi bir âlem var mı merak ediyorum. Bu söylemlerden dolayı doğrusu yalnızken bile yalnız olmadığımı düşünüyorum.

Bizim dışımızda görünmeyen bir âlem var ise bunu önemsememiz lazım. Göremeyebiliriz, algılayamayabiliriz ama yani böyle bir durumun varlığı hayatı tümüyle değiştirir. Düşünsenize biz yaşarken bizimle beraber bir de görünmeyen dünyada ikinci bir yaşam devam ediyor. Cinler, periler, melekler… Bizleri görüyorlar, hayatımızı takip ediyorlar. Ancak biz onları göremiyoruz. Keşke onlar bizi biz onları görebilseydik. Manevi âleme girip çıksaydık. İnsan merak ediyor.

Referans din, Tanrı öyle söylüyor. İnsanlar bilinçsizce manevi âlemi ahretle ilgili olarak algılasa da Tanrı’nın ahreti dünyası olmaz. Böyle gizli güçler varsa her iki dünyada da vardır. Hem her iki tarafımızda günahlarımızı ve sevaplarımızı yazan meleklerden bahsedilmiyor mu? Kulaktan dolma inanç ve söylentiler bir yana işin doğrusu dini hassasiyet var ama insanların genelinde yaşadığımız hayatta görünmeyen gizli bir âlemde görünmeyen bir yaşam olduğuna fazlaca inanç yok. İnsanların çoğu için kuru bir söylem gibi. İnananlarda bile böyle bir âlemle ilgili hassasiyet görmedim. Olsa bile görmedikleri, bilmedikleri bu gizli âlemi ilahi bir âlem olarak görüp kendilerini aştığını Tanrı’nın alanı olduğunu düşünüp uzak duruyorlar. Yani dini sohbetlerde cinlerden, melek ve periler konuşuluyor ama gizli manevi âlemden(sırlar âlemi) çarpılırız diye herhalde pek bahsedilmiyor. Biz de bu satırları zaten insanların merakını canlı tutmak için yazıyoruz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..