Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '18

 
Kategori
Danışmanlık
 

Yaşam Koçu Neden Bu Kadar Popüler?

Yaşam Koçu Neden Bu Kadar Popüler?
 

Hem profesyonel dünyada hem de insanların kişisel yaşamlarında da yaşam koçu popülaritesinde büyük bir artış olmuştur. Bunun basit bir nedeni, insanların rahatlık, korku, cehalet ya da başka bir şeyden kaynaklanıp kaynaklanmadığı gibi hayatımızdaki belirli yerlere takılmaya meyilli olduğumuz gerçeğidir. Hepimiz bizi harekete geçirip doğru yöne doğru ilerletmek için bir itme ve biraz rehberliğe ihtiyacımız var ve bu noktada yaşam koçu devreye girmektedir.
 
Çok Yönlülük
Yaşam koçu çok yönlü bir alandır, çünkü insanların ve işletmelerin çok çeşitli şeylere yardımcı olabilecek koçları var. Birçok yaşam koçu, belirli amaçlara ulaşmaya çalıştığınızda yardımcı olabilecek bazı alanlarda uzmanlaşır, ancak çoğu antrenör, her türlü durumda ve farklı amaçlarla çalışan yöntem ve taktikleri kullanarak kendinize yardım etmenize yardımcı olacak şekilde eğitilir.
 
Yön ve Odak
İşyerinde ya da kişisel yaşamınızda odak ve yön eksikliğinin olduğu durumlarda, bir yaşam koçu bu problemi çözmek için çok iyidir ve nereye gittiğinizi yeniden düşünmenize ve yeniden değerlendirmenize yardımcı olur. Bu, motivasyonu yüksek ve vasıflı işçilere ihtiyaç duyan şirketlere önemli bir kaynaktır çünkü çalışanların şirket içinde herkese fayda sağlayan hedeflerine ulaşmalarını teşvik eder.
 
Artan Verimlilik
Birçok şirket ve birey, işyerinde düşük üretkenliğe dönüşen motivasyon eksikliği ile karşı karşıya kalmaktadır. Yaşam koçu iş performansını %70 oranında arttırdığı kanıtlanmıştır. Ayrıca özgüven, ilişkiler, iletişim becerileri, yaşam / iş dengesi, takım etkinliği, zaman yönetimi ve daha fazlası gibi diğer önemli faktörleri de geliştirdiği gösterilmiştir.
 
Verim
Hedeflerinize kendi başınıza nasıl ulaşacağınızı kesinlikle öğrenebilirsiniz ve belki de nasıl olduğunu zaten biliyorsunuzdur. İşyerinde ve yaşam koçlarının işe alındığı yaşamda birçok üst düzey oyuncu var. Neden? Çünkü yaşam hedefleriyle nasıl baş ettikleri konusunda daha verimli olmak istiyorlar. Hem motive olmuş hem de motivasyonu olmayan insanlar, bir yaşam koçunun hayatlarına getirebileceği verimlilik ve uzmanlık yönünden faydalanabilir.
 
İşe Yarıyor
Yaşam koçu ne kadar etkili olduğu ve bazılarının YG'ye dayandığı üzerine çalışmalar yapılmış, bazıları da müşterinin memnuniyeti ve geri dönme istekliliğine dayanmaktadır. Her iki çalışma türü de yaşam koçu etkinliğini kanıtlamıştır. Çalışılan şirketlerin yaklaşık %86'sı en azından hayatlarını ve profesyonel koçlarını kullanarak yaptıkları yatırımları geri aldıklarını söyledi. Yaşam koçu kullanan şirketlerin ve bireylerin %99'u, en azından deneyiminden memnun kalmış ve %96'sı yine hayat koçu kullanacaklarını söylemiştir.
 
 
Yaşam Koçu: Behiye Seda Dönmez
 
Toplam blog
: 5
: 495
Kayıt tarihi
: 20.07.18
 
 

18 Haziran 1984 tarihinde, Kayseri 'de dünyaya gelmiştir. İlkokul ve lise yıllarında pozitif ener..