Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yaşlanmanın Nedeni Yok, Yaşlanmanın Nedeni Yaş

Yaşlanmanın Nedeni Yok, Yaşlanmanın Nedeni Yaş
 

Yüzünüz böyle çizgilerle dolmadan ölüyorsanız vaktinden önce ölüyorsunuz demektir


Lütfen yazılarımızı magazin diye okuyanlar okumasınlar, magazin yazmıyoruz, yazdığımız bütün yazılar magazin gibi görünse bile fikir yazısı.

İşte şöyle yaşarsam çabuk yaşlanırım böyle yaşarsam erken çökerim… Bunlar doğru ama normalde bunlar yaşlanmanın nedeni değil; yaşlanmanın tek bir nedeni var, yaş.

Arabayı hor kullanırsan kısa sürede kullanılmaz hale gelir, bu onun ömrünü doldurduğunu göstermez. Vücut da aynı; eğer erken yaşlanıyor ve buna bağlı olarak erken ölüyorsanız bu normal bir yaşama süreci ve ölüm şekli değil, vücut arabasını hor kullanmış çalışamaz hale getirerek çöpe atmışsınız.

Yaş dışında yaşlanmanın nedeni yok, yaşlandım demeniz için yaşınızın ileri olması lazım. Yaşınız küçük ama yaşlanmışsınız, biyolojik ömür ve sonundaki ölümle ilgisi yok bunun.

İnsanlarımız bu ikisini karıştırıyorlar; kendisine bakmamış hastalanmış erkenden çökmüş, yaşlandım diyor. Böyle bir yaşlanma şekli yok. Nüfusta yaşınız kaç? 90’ın altında. Yaşlı değilsiniz kendinizi bitirmişsiniz ve bunun sonunda da öldüyseniz yaşlanmadan ölmüşsünüz.

Ben bir kişinin yaşlı olup olmadığını anlamak için nüfus kâğıdına bakarım. Yolda yürüyemiyormuş, eli ayağı tutmuyormuş beni ilgilendirmez ve de kimliğinde yaşı 90 ve üzeri değilse yaşlı demem; artı bu şekilde ölürse vadesi yetti demem, kazadan vs öldü derim.

Kimliğinizde yazan yaşınız dışında hiçbir şey sizi yaşlı sınıfına sokmaz. Ve kimliğinizde yazan yaşınız 90’ın altındaysa yolunuza yürüyemeyecek durumda olsanız bile yaşlı değilsiniz; ayrıca 90’ın altında ölmeniz halinde ölümünüz normal kabul edilmez.

Normal ölüm biyolojik ölümdür. Normal ölüm haline gelmiş birini hiçbir şekilde sağlığına kavuşturamazsınız. Tabii ölüm olduğu için normal ölüm normal karşılanmalı. Herkesin amacı çok iyi yaşayıp bu şekilde ölmek olmalı.

Yüzlerdeki çizgiler olumsuz algılanıyor ama yanlış tabii ki. Çizgiler uzun ve sağlıklı yaşamanın belirtisidir. Çizgilerle dolmuş bir yüz normal ve uzun (aslında uzun yaşama diye bir şey yok herkes vücudunun izin verdiği kadar yaşar) bir yaşamın göstergesi. Yüzünüz normalde kırış kırış olması lazım çünkü yıllar yüzünüze iz bırakır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..