Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Yassıada kara bir leke..

Yassıada kara bir leke..
 

Dün grup arkadaşlarıyla rehber eşliğinde Kınalı ve Burgazada'nın tarihi kiliselerini gezerken adanın tepe noktasından cumhuriyet tarihimizin karanlık ve utanç abidesi Yassıada'nın son halini de görme imkanımız oldu uzaktan da olsa.

Gelecek kuşaklara ibret olsun diye doğal yapısının korunması ve yaşatılması gerekirken o dönemi unutturmak adına içinde rant'ın da barındığı turizme yönelik yeni yüzüyle restorasyon çalışmalarına şahit olduk.

Öyle bir karanlık dönem ki, piyasa ekonomisine kapı aralamak adına Amerika'nın kendi isteği doğrultusunda iktidara taşıyan Menderes'i yine kendi isteği doğrultusunda idam sehpasına taşımış olduğu acı dolu yıllar!

Tarih sayfalarına karanlık dönem olarak geçen 60 askeri darbe döneminin izlerini taşıyan Yassıada gerçeği hafızalarda kara leke olarak barındırmamak adına yapılmakta olan yeniden restorasyon çalışmalarını kınıyorum. Zira Menderes dönemiyle başlamış ve günümüze kadar olan iktidar süreçlerinin Amerika tarafından kontrol altında tutulduğu ve gözler önüne sermekte olduğunu gelen kuşaklara aktarılması gerekmekte ve böylece kapitalizm sisteminin ne denli vahşi olduğunu bilmelidirler.

Bugün partili cumhurbaşkanı modeli yaşatılmak isteniyorsa bu modelin Büyük Ortadoğu Projesi ile ilintili durum olduğu ve bu modelin Menderes'in iktidar dönemi ile Amerika tarafından başlatıldığı bilinmelidir. Demirel Özal Çiller dönemleri de dahildir.

 

   

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..