Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yaz pastası

Yaz pastası
 

Merhabalar,
 
İşte sizlere çayın yanına kimsenin – yok, ben almayayım diyemeyeceği enfes bir tatlı.:)
 
Küçük büyük herkesin seveceği pastamızın malzemeleri ulaşılabilir, kendisi hafif, yapımı  ise çok basit.
 
Aslında en güzel özelliği tatlınızı yaptıktan sonra dondurma gibi derin dondurucuda saklayabilmeniz ve hini hacette çıkartıp sunmanız.:)
 
MALZEMELER:
 
1 paket pötibör büsküvi
 
2 paket krem şanti
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı iri kırılmış fındık
 
Yarım su bardağı parça çikolata ( damla da olabilir)
 
Üstü için 1 paket kare çikolata ya da çikolata sosu
 
YAPILIŞI;
 
Derince bir kabın içinde 2 poşet krem şanti ile 1 bardak soğuk süt çırpılır. İçine 1 paket iri kırılmış bisküvi ilave edilir.
 
Daha sonra fındık ve parça çikolata da eklenip karıştırılır.
 
 Altına streç film koyup bir kek kalıbına ya da borcama boşaltılır.
 
 Donması için 4-5 saat kadar buzluğa konur.
 
Çıkınca ters çevrilip servis tabağına alınır.
 
Sunacağımız zaman vaktimiz varsa kare çikolata benmari usulu eritilir, üzerine dökülür, ama uğraşamam derseniz  kestiğiniz dilimlerin üzerine çizgi çizgi çikolata sosu gezdirirsiniz.
 
Fındık ve meyve ile süslemek de size kalmış.
 
Afiyet olsun.