Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Yeni Başlayanlar için Botoks: Doğru bilinen 10 yanlış (2. Bölüm)

Yeni Başlayanlar için Botoks: Doğru bilinen 10 yanlış (2. Bölüm)
 

botoks


1-Botoks bağımlılık yapar.

Yanlış: Elbette ki botoks bağımlılık yapmamaktadır. Olsa olsa botoks yaptırıp daha genç görünen kişiler aynı görünümü tekrar elde etmek için tekrar botoks yaptırmayı tercih etmektedirler.

2-Botoks yüzdeki çöküntüleri doldurmak için kullanılır.

Yanlış: Botoks bir dolgu maddesi değildir yüzdeki çöküntüler hacim etkisi olan dolgu maddeleri ya da kişinin kendinden aldığımız yağ dokusu ile doldurulur.

3- Botoks çok pahallıdır.

Yanlış: Botoksun yaygınlaşmasıyla beraber fiyatı da oldukça makul düzeylere gelmiştir. Beklide birkaç aylık bakım kremleri fiyatına botoks yaptırabilirsiniz.

4-Botoks yüzde sadece belli bölgelerde kullanılır.

Yanlış: Botoks sadece kaş çatma çizgisi ya da göz kenarlarındaki kazayağı çizgilerini gidermede kullanılmaz. Ağız köşelerine daha mutlu bir görünüm verilmesi boyun çizgilerinin yok edilmesi gibi farklı yerlerde de kullanılabilir.

5-Botoks yaptırmak için yaşlı olmak gerekir

Yanlış: Bu tamamen yersiz bir düşüncedir. Genelde botoks yaptığım hastalar otuzlu kırklı yaşlardan itibaren botoks yaptırsalar da bazen daha genç yaşlarda da kırışıklıklar oluşmaktadır. Bu kırışıklıklar tamamen oturmadan botoks yaptırılması daha doğrudur.

6- Botoks vücudumuzda birikir

Yanlış: Botoks vücuttaki enzimler tarafından yıkılan bir toksindir. Vücutta birikmez. Bu yüzden de yaklaşık 6-8 ayda bir tekrarlamak gerekmektedir.

7-Botoks enjeksiyonu sonrası 4 saat içinde uzanıp yapmamak gerekir.

Yanlış: Dr. Gürcan Aslan hastalarına botoks enjeksiyonundan sonra normalde günlük nasıl davranıyolarsa öyle devam etmelerini önermektedir. Uzanmak ya da ayakta durmak tedavi etkisini ne artırır nede kötüleştirir. Sadece elle enjeksiyon bölgelerini fazla ovuşturmak toksinin komşu bölgelere dağılmasına neden olabilir ve tavsiye edilmez.

8-Botoks enjeksiyonu sonrası uçak yolculuğu yapılmaz.

Yanlış: Bu yanlış inanış muhtemel doktorlar tarafından ortaya atılmıştır. İçindeki mantık farklı kabin basıncında, yapılan botoksun istenmeyen komşu yüz bölgelerine özelliklede üst göz kapağına geçip kapakta düşüklük oluşturmasıdır. Bu mümkün değildir basınç farkı buna neden olmaz ama o bölgeyi fazla ovuşturmamanın önemini bir kez deha vurgulamak isterim.

9-Farklı marka botokslar farklı süreler etki gösterirler.

Yanlış: Aslında piyasadaki botilinum toksin ya da bizim bildiğimiz adıyla botoks içeren ilaçlar hemen hemen aynı şekilde ve süre boyunca etki gösterirler.

10-Hamilelik sırasında yapılan botoks tehlikelidir.

Yanlış: Yapılan çalışmalar ve hamile olduklarını bilmeden botoks yaptırıp sonrasında sağlıklı bebek doğuran milyonlarca kadın düşünüldüğünde botoks bebeğe zarar vermemektedir. Tüm bu bilgilere rağmen hamilelik sırasında botoks enjeksiyonu tavsiye edilmez.

 

Facebook: Dr. Gürcan Aslan estetik cerrahi

www.drgurcanaslan.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 11
: 1979
Kayıt tarihi
: 29.11.13
 
 

Yaklaşık 30 yıldır Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahım.  İlgi alanlarım daha çok estetik ce..