Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

16 Nisan '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yeni Bir Ev

Yeni Bir Ev
 

Komşumun kaktüsü


İnsanı, hayatı anlatır kelimeler, insanın en neşeli ve en can alıcı hissettiklerini... Öyle taşar ki bazen yetmez avazsız nefesleri, yerinde duramaz o zaman kelimeleri. Dökülür bazen bembeyaz sayfalara bazen de parmakların ucundan ekranın beyazlığına. Ulaşsın ister uzak mesafelere. Anlaşılmak; insanın güvenden sonra en fazla istediği duygudur doğasının gereği.

Hayat, her gün bir şeyler çıkarır tombala torbasından; kimine sürpriz gibi gelir kimine de acının dibi... Zamanla değişken, değişir her kişiye tombala torbasından çıkanlar. Konuşmak ister insan, anlatmak hem kendini hem de yaşamdan anladıklarını. Kimi zaman cuk oturur anlattıkları kimi zaman yanlış anlaşılır ne demek istediği. Yine de anlatır herkes kendini ve yaşadıklarını.

Evlerimiz değişir bazen sevinçle bazen de hiç istemeden. Nedenler çok hangisini anlatsam. Ben benimkini bilirim en iyi. El ne bilir elin içindeki kovukta neler saklanır... Değişir işte. Yeni bir evde yaşamak yeni bir insanla yaşamaya benzer. O seni tanımaz sen onu. O sana yabancı sen de ona. Dikkatle davranırsınız birbirinize yanlış anlamalara sebep olmamak için. Aslında ben böyle değilim, şartlarım öyle gelişti, biraz daha sürem olsaydı, biraz daha param olsaydı, zevkim-görgüm bu kadar daha fazlasını bilmedim ki, o an o kısmetmiş, beni tanısan böyle düşünmezdin, her şeyden vazgeçerim ama bundan asla, hayat o kadar kısa ki bu kadar toplamaya değmez, o kadar da önemli değil olsa da olur olmasa da, yo çok önemli olmazsa olmaz, lar doluşur yaşadığınız mekana ve zamana.

Ev size, sizde eve anlatmaya çalışırsınız kendinizi. Daha bir dikkatli daha bir özenli davranırsınız birbirinize. Araya kırgınlıklar girmediği için kırmamaya temiz olmaya özen gösterirsiniz karşılıklı. Eskimemiştir henüz bağınız, hevesleriniz kursağınızda kalmadığı için de içiniz kıpırdır, enerjiniz de bol gelir ayaklarınıza. Müzikler çalmaya başlar yüksek sesli, duvarlar güzel yansıtır görüntüleri. Güven sorunu olmadığı için güvenle dalarsınız uykulara. Uykularda güzel mekanlarda güzellikler içinde gezinmeler.

Biraz merak, aşırı özen ve de itinalı, tertemiz olsun istersiniz her şey. Düzeni tamamlamak için avuçlarınız tam açılır, önemli değildir emeklerinizin güzel şeyler için harcanması. Yorgunluklar bile daha bir tatlı çünkü ferahlık içindir çabalar. Bilirsiniz neyi nereye koyarsanız koyun güzel duracak öylesine yeni her şey. Yenilenmeye, değişmeye açık, yeni uyku koyunlarında ferahlıklar dolacaktır ortama. Aynı yeni ilişkilerde ki gibi, incitmemeye, vakit ayırmaya, güzel sunumlu sofralarda özenli konuşmalar. Yeninin de bir süresi var halbuki... Kaç yaşında olursa olsun eskime süresinde de mutlu olmalı insan. Hayat, yaşarken o kadar da kısa değil aslında ne gönlüne çiçek açtırıyorsa onunla uğraşmalı elden geldiğince, el verdiğince.

Evle birlikte sende de değişimler. Artık tamamlar doluşur ortaya, kendini ortada hissetmeden. Bilirsin ki her şey bir süreç bu da geçecek ama güzel şeylere sarılmak yaşam enerjisi dolduruyor yaşanan ortamlara. Kimseye söylemese de aşık olduğu her halinden belli olur ya insanın aynı onun gibi. Çok abartmadan sevinçlerini usulca yaşamaya çalışmak... Ressam olası geliyor hiç yeteneği olmasa da insanın. Burada yeniden başlamalar... Yeniden şekillenir insanın yürüyüşü taşınma yorgunluğu izin verdiğince. Duvarlarına en güzel renkleri yerleştirme telaşı.

Ne güzel, güzel şeyler için yorulmak aynı güzel bir ilişkide renkleri yakalamak gibi. Evle karşılıklı kurulan bağlar hayata sarılmak için çok güzel bir neden aynı sevdiğin insanla hayatı paylaşmak gibi. Hey sevdiğim adam teşekkürler. Ne için mi? Her şey için. "Sana koşan bu ayaklar seni çok özlüyorlar baba"  diyor ya kızlar, özlemi katmazsak renkler de mükemmel. Daha ne olsun sağlık-güzellik.

 

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..