Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yeni Itır ‘Hangimiz Sevmedik’e yarar mı?

Yeni Itır ‘Hangimiz Sevmedik’e yarar mı?
 

Uzun süreleriyle gece gündüz ekranda olup kendilerini ister istemez izleterek hayatımızın bir parçası haline gelen dizilerin yoğun çalışma temposu malum. Bu tempoda gerginliklerin, ayrılıkların yaşanması da kaçınılmaz. Öyle ki zaman zaman başroller bile yapımlarla bağlarını kopartabilmekte. BSK imzalı ‘Hangimiz Sevmedik’ de bu değişim kervanına katılanlardan.

Selen Soyder-Can Yaman ikilisiyle yola çıkan ve Altan Erkekli, Cengiz Bozkurt, Gül Onat gibi isimlerle elini güçlendiren ‘Hangimiz Sevmedik’, ilk bakışta güzel bir çift yaratmış gibiydi. Ama her şeyin bir de görünmeyen yüzü vardır. Dizilerin asıl problemleri de o görünmeyen yüzlerinde yaşanmakta. Bizler Selen Soyder ile Can Yaman’ın yarattığı Itır-Tarık tablosunu memnun mesut izlerken Pazartesi’nin zorlu rekabet ortamında kendini göstermeye çabalayan dizi meğer bir yandan da başrollerin anlaşmazlığıyla boğuşuyormuş. Selen Soyder ile partneri arasındaki gerginlik setteki kavgayla ortalığa dökülüp kırılan kol yen içinden fırlayınca, dizinin iç problemi de saçılıverdi ortalığa.

Sete korumayla gelip sonrasında anlaşmayı karşılıklı sonlandırarak diziden ayrılan Selen Soyder tarafından mahkemeye taşınan ve bardak fırlatmaya varan olayın başlama sebebi, Soyder’in ajansı tarafından yapılan açıklamaya göre, Can Yaman’ın kontrolsüz tavırlarıymış. Haliyle açıklanan bu huzursuzlukta kim haklı kim haksız bilemeyiz. Ancak gerçek şu ki, böylesi olayların kendilerini ‘kocaman aile’ gibi gören dizilerin akışını etkilemesi, oyuncuları mimlesi kaçınılmaz. Peki, yeni sezonla birlikte reyting problemini hisseden ve plansız bir ayrılıkla karşı karşıya bırakılarak dere geçerken at değiştiren ‘Hangimiz Sevmedik’ bu durumdan nasıl etkilenecek? Daha net ifadeyle, yeni Itır ‘Hangimiz Sevmedik’e yarar mı? Bakalım.

YELİZ KUVANCI BUNU DAHA ÖNCE DE BAŞARDI

Başrolüyle yolları ayıran diziler için iki seçenek vardır… Ya giden oyuncunun canlandırdığı karakter öldürülerek veya uzak bir yere yollanarak senaryo yeni duruma göre değiştirilir… Ki, ‘Kocamın Ailesi’nde Tarık’ın karısı olarak başlangıçta yer alan ve Selen Seyven tarafından canlandırılan Yonca’nın gidişi böyle olmuştu… Ya da karakter yok edilmeyip başka bir oyuncuyla devam ettirilir… Ki, yine ‘Kocamın Ailesi’nde Seray Kaya’nın ardından Seçil Buket Akıncı tarafından sürdürülen Miray buna örnek.

Şimdi ‘Hangimiz Sevmedik’e baktığımızda karakteri öldürmek yerine farklı bir isimle yola devamdan yana olduğunu görüyoruz. Aslında doğruyu söylemek gerekirse dizi bu kararla zoru seçmiş durumda. Zira böylesi devamlarda izleyicinin o karakterde alıştığı yüzü ve tadı araması kuvvetle muhtemel. Aradığı eski canlandırmayı bulamayanların yaşayacağı hayal kırıklığının yansıması da çoğunlukla diziden soğumayla oluyor ne yazık ki! Özellikle de giden oyuncunun fanları güçlüyse. Nitekim Miray karakterinde bu olumsuzluk yaşanmıştı.

Öte yandan gelen oyuncunun sergileyeceği performansla bu zorlukları aşması pekâlâ da mümkün. Bu noktada ‘Kocamın Ailesi’nde Yonca’nın boşluğunu Güneş karakteriyle doldurmanın ardından bir kez daha başrolün terk ettiği bir dizide karşımıza gelecek olan Yeliz Kuvancı’nın katıldığı diziyi renklendirme potansiyelini işaret etmekte fayda var. ‘Hangimiz Sevmedik’in aksine ‘Kocamın Ailesi’nde her ne kadar yeni bir karakterle sivrilmiş olsa dahi senaryonun desteğiyle gayet izlenir kılmıştı kendini. Eminim burada da yeni Itır olarak kısa sürede benimsenecektir. Bu meyanda destekçi olup yumuşak geçişi sağlamak için senaryoya da büyük iş düşüyor tabii…

Bal tutup parmak yalayan Komiser Hulusi’ye ve Süleyman’a şikâyetleriyle bıkkınlık veren mendebur Münir ile bacaksız Adile’ye, Itır’ın kaçışına üzüntü şovuyla oyunculuk gücünü bir kez daha ortaya koyan Cengiz Bozkurt’un Şener Amca’sına yoğunlaşarak yol alınması komedi kalitesiyle dikkat çeken dizideki Itır olgusunu ikinci plana atacaktır. Böylece mahalleye kavgalı biçimde dönen Itır-Tarık kanadında da denge yavaş yavaş sağlanır ve Yeliz Kuvancı’nın, setteki sıkıntıları rolüne yansıtıp son bölümlerinde soğuklaşan Selen Soyder’in Itır’ını yeniden canlandırmasına destek olunur.

Neticede; Yenilikten korkmamak gerektiği gerçeğinde, yeni Itır da ‘Hangimiz Sevmedik’e yarayacaktır. Muhakkak ki, tüm başrollerin ilk yola çıkıştaki isimlerle sürdürülmesi tercihimiz. Ancak her büyük ailede olduğu gibi fertler arasında gelişebilecek nahoşluklar da var hesapta. Dolayısıyla ‘Kalan sağlar bizimdir’ mantığıyla hareket edip gidenin yerini doldurmaya soyunana şans tanımak ve gelenin kendini ispatlamak için iki misli performansla işe koyulacağını düşünmek lazım.  

Ayrıca bu dizinin harcanması da yazık olur. Ne de olsa kaliteli komediye ekranlarımızda sık rastlamıyoruz. Hem kim bilir belki de daha önce başarılı olan Yeliz Kuvancı Itır rolünü de iyice parlatıp ‘Hangimiz Sevmedik’in sıralamasını daha yukarılara taşır! Hadi bakalım.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..