Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
Güncel
 

Yeni Köşe Yazıları / Afrin Zaferi Düşünceleri, Bir Hasan Celal Güzel Vardı

Yeni Köşe Yazıları / Afrin Zaferi Düşünceleri, Bir Hasan Celal Güzel Vardı
 

Ülkemizde gündem öyle hızlı değişiyor ki adeta yetişmek mümkün değil. Ancak Afrin'de kazanılan zafer hepsinden önemli. İkincisi adı gibi güzel siyasetçi Hasan Celal Güzel vefat etti. İz bırakan bir devlet adamı olan Güzel'in kadrini billebildik mi acaba?

Afrin Zeferi Düşünceleri: En entresan lafı bir Rus askeri uzman etmişti galiba? Türkler Afrinde batağa saplanabilir. Aynen Amerikalılar gibi her girdiği yeri dümdüz eden, geride onulmaz acılar bırakan Ruslar Türk Ordusu'nun iki ayda yağdan kıl çeker gibi, sivillerin burnu bile kanamadan Afrin'i ele geçirmesini nasıl karşıladılar acaba?

Amerikalılara gelince, 70 yıllık müttefikine tercih ettikleri PKK türevinin nasıl bir çapaçul sürüsü olduğunu görmüş oldular. Artık akıllandılar mi dersiniz? Ben pek sanmıyorum. Zaten PKK türevi sıkılmamış bir limondu. İşi bitince sıkıp çöpe atacaklardı. Ha Türklerden bulmuş belasını, ha başka yerden. Önemli olan İsrail'in güvenliği. Buna bir halel gelmesin de.

Gerek Apo, Gerekse Kandildeki elebaşılar ve Salih Müslim denen  PYD elebaşısı hala bu oyunu anlamamışlar. İsrail için ölüyor ve öldürüyorlar.. Kürtler içinde bunu biraz anlayan Barzani. Türklerle iyi geçinmek ona neler kazandırdı yakından gördü. Ordumuzu bu ikinci 18 Mart zaferini gönülden tebrik ediyoruz.

Hasan Celal Güzel kimdir aslen nereli

Bir Hasan Celal Güzel Vardı: O rahmetli Adnan Kahveci ile aynı ekoldendi. Özal kabinelerinde başbakan yardımcılığı ve bakanlıklar yaptı. Her zaman ülkeye hizmet birinci şiari oldu. Mal mülk sevdalısı değildi. Geçenlerde bu özelliğini ve bu erdeme  yeterince değer verilmediğini sitemkar bir şekilde ifade etmişti. DPT günlerinden ölene kadar doğru bildiğinden şaşmadı. Bence hemşerim Mesut Yılmaz'dan çok daha ilerdeydi ama Özal bile onu yeterince takdir edemedi. Belki de ANAP'ın başına o geçseydi bu parti hala yaşıyor olurdu.

Gerçek cehveri bulamamak; yalnız siyasetin değil ülkenin en önemli sorunudur. Siyasette, ekonomide, eğitimde, bürokraside, spor dallarında ve hatta edebiyat ve müzik gibi güzel sanatlarda da..

 

 Görüntünün olası içeriği: açık hava 

Belediyeler Ne İş yapar?: Medyada izlemişsinizdir: Sakat  duvarın biri yoğun bir yağıştan sonra veya durup dururken yıkılır ve altında kalan kişi ve kişiler ölür veya yaralanır. Ah vahlar arasında suçlu aranmaya başlar. Genellikle de oranın bekçisi ve hatta ölen suçlu ilan edilir.Sakat duvarı görmeyen, göremeyen yetkililer zeytinyağı gibi hep  üstte çıkar.

İşte böyle bir duvar da resimde görüldüğü gibi Küçük Moda da var. Bütün çatlak haşmetiyle ayakta duruyor ve altında kalacak birilerini bekliyor. Yüzlerce elemanı olan Kadıköy Belediye'si bu duvarı bir türlü göremiyor. Acaba tarihi eser mi diye hiçbir şey yapılmıyor? Yıkık duvar da tarihi eser olur mu bilemiyorum ama acil müdahale edilmezse yıkıldığı gün acı bir tarih olacak.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..