Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '14

 
Kategori
Deneme
 

Yeni ve mutlu

Yeni ve mutlu
 

resim: internet.


Sevginin yenileyici gücü, bunalım, acı, kısıtlı bakış açısı ve yoğun sıkıntının yarattıklarını yok edebiliyor. Umut, beklentilere ulaşma isteği, hayata sıfırdan başlamanın ana nedenlerinden.

Beynin içinde adeta dans eden, olumsuz, yıkıcı birçok düşünce, yaşam sürecinde davranışları fazlasıyla yönlendiriyor.

Mutluluk isteği, acıdan kurtulma arzusu, sevgi ihtiyacı, yakınlık görme ve huzurlu olma beklentisi, insanı güdüleyebilecek durumlar.

Çoğu kez bir şeyler beklenir hayattan.. Beklentiler ne kadar fazla ise, hayal kırıklığı da buna paralel olarak artıyor. Bir çözüm bulmak isteniyorsa bu duruma, beklentileri sınırlamak, olumsuz yükleri yüksek oranda azaltıyor.

Neler istersiniz ? Ne kadar zamandır gelmesini bekliyorsunuz ? Merak, istek, eylem, sonuç. Yaşam kendini yeniden yaratırken, istekler artmaya devam ediyor.

Bardağın dolu tarafını görmek, çok önemli olsa gerek. Bir adım öteye gitmenin gerçek kaynağı. Karamsarlık, umutsuzluk ve kederden uzak olmak ise istenen..

Olumsuz düşünceler zihinde kendine yer bulduğunda, onları yeni ve olumlu düşüncelerle değiştirmek ve bunu değişmeyecek bir alışkanlığa dönüştürmek.. Belli bir zaman gerektirse de buna değer !

Yaşam, sevgiyi, umudu, huzuru, coşkuyu, varlığı taçlandıran, anlam veren olgu. Yaşamın güzel ve tatmin edici olarak kabul edilmesi sadece onu sürdüren kişiye bağlı. Şüphesiz !

 

 

selin428@yahoo.com.tr 

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..