Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '18

 
Kategori
Güncel
 

Yere Tükürme Özgürlüğü

Yere Tükürme Özgürlüğü
 

 

Sanatçıların da herkes gibi, siyasi görüşlerinin olması hatta iktidara ve güce yakın olmak istemeleri normaldir. Sanatçı muhalif olacaktır diye bir görüş vardır ama bence böyle bir zorunluluk yoktur. Sanatçılar yandaş ya da muhalif değil de sağduyulu olsunlar yeter. Gönül ister ki kültür, sanat ve spor gibi evrensel işlerle uğraşanlar, kendilerini siyasetin sığ dünyasına hapsetmesinler ama bu mümkün olmuyor.

 

Hele ülkemizde sanatçılar taraflarını belli etmek için ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Demeçler vermek istiyorlar, yorum yapmak istiyorlar ve konuştukça bizi hayal kırıklığına uğratıyorlar. Şarkılarıyla gönül dünyamızda büyük yer tutan sanatçıların olaylara bakışları insanı hayret ettiriyor. Özellikle özgürlük konusuyla ilgili yorumlar sıkça yapılıyor sanatçılar tarafından. Yavuz Bingöl' de buna bir yorum katmış. Hoş, Yavuz Bingöl daha önce bulunduğu '' Karşı mahallede''  kendisini o kadar özgür hissetmiyordu o ayrı. Yaptığı yorumda özgürlük konusunu tamamen yanlış anladığı ortaya çıkıyor. Demiş ki: '' Yurt dışına gidin; orada yapamadığınız her şeyi burada yapabiliyorsunuz. Orada yere tüküremezsiniz, burada tükürüyorsunuz.'' Vah ki vah. Yere tükürmek, özgürlükle ilgili değil ''Öküzlükle'' ilgilidir. Özgürlük herkesin her isteğini yapabilmesi demek değildir ki zaten. Suç işleme, hakaret etme ve küfür etme özgürlüğü de olamaz. Yavuz Bingöl kadar karşı mahalledekiler de kendilerini özgür hissediyorlarsa özgürlük sorunu da yoktur zaten.

 

Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit ve daha niceleri. Onlar bu siyasetçiler ortada yokken dünyamızda önemli yer kaplıyorlardı. Kendilerine yazık ediyorlar.   

 
Toplam blog
: 165
: 215
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

Gazi Üniversitesi İşletme bölümü lisans ve Mersin Üniversitesi İşletme yüksek lisans mezunuyum. M..