Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '17

 
Kategori
Magazin
 

Yeşilçam'ın usta oyuncularından kanser hastalarına müzikli moral

Yeşilçam'ın usta oyuncularından kanser hastalarına müzikli moral
 

Yeşilçam’ın ustaları, moral vermek amacıyla kanser hastalarıyla Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde bir araya geldi.  Keman eşliğinde hastalarla birlikte şarkı söyleyen ustalar, hastalıkla mücadelede yüksek moral ve erken tanının önemine dikkat çekti. Kanser taramasına giren Türk sinemasının unutulmaz yıldızları, ilerleyen yaşlarda sağlıklı olmalarını iyi beslenme ve sağlık kontrollerini sık sık yaptırmaya borçlu olduklarını söyledi.

Eski Türk filmlerinin unutulmayan isimleri arasında yer alan Yeşilçam’ın ustaları, kanser haftasında hastalarla bir araya geldi. Kanserle mücadelede yüksek moral ve erken erken tanının çok önemli olduğunu belirten ustalar, kanser taraması yaptırdı. Ustalar, Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’ndeki kanserli hastalarla sohbet edip, onlarla keman eşliğinde şarkı söyleyerek moral vermeye çalıştı. 

1-7     Nisan Kanser Haftası nedeniyle Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi ev sahipliğinde yapılan etkinlikte hastanenin Onkoloji bölümünde tedavi gören hastalar, Yeşilçam’ın 12 usta ismi ile bir araya geldi. Film-San Vakfı Başkanı Engin Çağlar ve üyeleri Ahmet Arıman, Tuncay Akça, Devlet Devrim, Meral Konrat, Kıvanç Terzioğlu, Namık Taşpınarlı, eşi Nermin Denizci, Deniz Erkanat, Teoman Ayık, Nilüfer Aydan ve Ufuk Kaplan, kanser taramasının ardından hastalarla sohbet etti. Namık Taşpınarlı da keman eşliğinde birbirinden hareketli ve güzel parçalarla hastalara müzik ziyafeti verdi. Taşpınarlı, Hababam sınıfı müziğini çaldığı sırada ise serinin unutulmaz karakterlerinden “Bacaksız” lakaplı Tuncay Akça ve “Hayta İsmail” lakaplı Ahmet Arıman, salondakilerle birlikte duygusal anlar yaşadı.

Hastanenin Genel Müdürü Çocuk Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mahmut Çivilibal, yaptığı konuşmada: “Kanser, çağımızda en sık rastlanan rahatsızlıklardan. Bu sinsi hastalığa yakalanan hasta sayısı giderek artsa da erken tanı ve koruyucu tedbirler sayesinde birçok kanser türü önlenebiliyor veya iyileştirilebiliyor. Bunun için yapılması gereken; kansere yakalanmadan koruyucu tedbirleri almak, düzenli aralıklarla kanser taraması yaptırmak ve erken teşhisi sağlamak. Hastanemizde kanser vakaları; multidisipliner bir bakış açısıyla ve farklı disiplinlerden alanında uzman doktorlarımız tarafından ele alınıyor. Kanserin tanı, cerrahi tedavi ve takip sürecinde tüm tıbbi ve teknolojik donanımımızla olduğu kadar hastalarımızın moral ve motivasyonlarını da yüksek tutmak için yanlarındayız. Bu tür etkinlikleri düzenleme amacımız hastalarımıza unutmayacakları keyifli dakikalar yaşatmak’ dedi. 

Film-San Vakfı Başkanı Engin Çağlar, Vakıf olarak sosyal sorumluluk projelerinin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu etkinlik hem bize hem de hastalara moral oldu. Hepimiz çok keyifli dakikalar geçirdik” dedi. Hababam sınıfının Hayta İsmal’i Ahmet Arıman ise kanser hastalığından korunmak için öncelikle sigaradan uzak durulmasını tavsiye ederken, Tuncay Akça da sanatçılarla hastaları bir araya getiren bu etkinlik için teşekkür etti.

Tek tek hastalarla konuşan ustalar, tedavi sürecinde moralin çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizdi. Türk sinemasının önemli isimleri ile yan yana gelen hastalar da bu ziyaretten çok mutlu olduklarını ifade etti. Etkinliğin ardından hastalar ve sinemanın duayenleri birlikte pasta kesti.

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..