Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '18

 
Kategori
Güncel
 

Yılmaz, Şehit Fırat

Yılmaz, Şehit Fırat
 

Tarih Okurken, Tarih Yazan Yiğit


Dava adamlığı öyledir ki; zorluklarla öğrenir hayatı. Daha ilkokul çağlarında anlar Türk’ün, dünya ile imtihanını. Sonra yön verir hayatına. Yön öyle bir yöndür ki, kimi zaman aileni unutturur kimi zaman en sevdiğini.  Çoğu zaman da kendi canını unutturur. Tatlıdır her imtihanın zoru, önemlidir ana, baba, gardaş… Kardeş olmak için; soy bağı gerektirmez, kan bağı yeterlidir her zaman. Kavgada 3 ve 4. Elin olur, sofranda öğününü paylaştığın. Bazen de derdini açtığın...

Okul yılları sürer gider zorluklarla. Zorluk bitti, üniversiteyi kazandım dersin. Gelirsin Ege’ye. Ege’nin incisi İzmir’e.  Bilemezsin sıkıntının, mücadelenin hiç verilmemişini verecek bir yiğit olarak geleceğini. Derslerine çalışırsın, derslere giremezsin. Sınavların olur, sen okuldaki ülküdaşlarını düşünürsün. Ülkenin geleceğiyle çarpar kalbin. Kendinden çok sevdiklerin vardır, onlardan çok da, hak dava ve vatan aşkın. Okulu terörist kamplarına çevirmişlerdir ama senden başka buna ses çıkarabilende yoktur.  Sadece iyi bir eğitim alıp, geleceğe vatansever gençler yetiştirmek istersin. Hainleri korkutan budur.

Kampa çevrilen okulun, öğrencilerinden öğretim üyelerine, dekanına kadar hepsi bir olmuş senin karşında durmuşlardır tüm bu lisans eğitim hayatında.

Ve o gün gelmiştir; tarihler 20 Şubat 2015. Devamsızlık yapmaman gereklidir, formasyon dersine girmek için okula gidersin. Ama okulda öğrenci olmayan ve öğrenci olanların da amacının okumak olmadığı bellidir ki; hain bir pusu kurup, eğitim gördüğün okulunda seni şehit ederler. Gözleri yaşlı ana, baba ve gardaşların senin mücadeleni devam ettirmek için yolunu yol bilir, davanı sancak misali el üstünde tutmaya çalışırlar. Adın kalır birde ardında. Kazılır yüreklere, yeni doğmuş bebeklere konur. Sevdan adın gibi ölümsüzleşir. Ardından milyonlar gelir her yıl. Bugün 3 yıl olmuş. Dillere düşmüş ettiğin yemin. Hakkını ödemeye kalkmış cümle Anadolu. Sen ''tarihi yeni baştan'' dedin ve yazdın da gittin. Sözlerin kaldı, birde biz.  Yarım kalan her şeyi bitirmeye ant içtik bir kere. 3 yılda çok şey değişti. Dile kolay 3, ama yürekte sayılan 1095 gün.

Allah mekanını cennet etsin, davamızı hep yüceltsin. Bilinsin ki; biz Fıratlar yetiştirmeye devam edeceğiz. ŞEHİT FIRAT YILMAZ ÇAKIROĞLU.

 

 
Toplam blog
: 17
: 149
Kayıt tarihi
: 06.12.17
 
 

İzmir 27.Dönem Milletvekili Adayı/ Bizim yanımızda ancak inandıklarımız vardır. Yanımızda olamaya..