Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '15

 
Kategori
TV Programları
 

Yine "Paramparça" olduk

Yine "Paramparça" olduk
 

Pazartesi akşamının reyting açığını çok iyi değerlendiren Paramparça dizisi, ilk bölümden beri dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 9. bölüm senaryosunun internete sızması şok etkisi yaratmıştı. Dizinin çok beğenilmesi nedeni ile internet hırsızlarını da iş başı yapmış ve 9. Bölüm internete sızdırmıştı. Geçmiş olsun diyelim!

Endomol Türkiye’nin ilk dizisi Paramparça oldu, dizinin başarısını inkar etmek mümkün değil! Son bölümü ile başarısını bir kez daha kanıtladı. Aslında Türk izleyenler bu kadar hızlı gelişen senaryolara pek alışık değil! Dizi 9 bölüm geride bıraktı, bu sırada hikayeyi de en hızlısından seyirciye sundu. Evet, ben de hikayenin çok doğurgan olduğunu söylemiştim sizlere ama bu doğum ekranlarda hiç de sancılı olmuyor. Dizinin diğer bölümlerini garanti etmek adına senaryoyu koklata koklata yazan bazı senaristlere de bu yapım gerekli cevabı verdi sanırım. Senarist Yıldız Tunç’un, hunharca birkaç dizilik malzemeyi bir bölümde seyirciye kurban verişine bayıldım, bravo!

İzleyenler karakterlere çok inandı bu castın başarısıdır. Çok az dizide bu kadar iyi cast bir araya geliyor ve roller oyuncunun üzerine biçilmiş gibi oturuyor. Daha önce yazdığım yazı da buna değinmiş ve “Paramparça dizisinde yan roller başrol gibi”  diyerek başlıktan vermiştim. Nitekim, Paramparça her bölümde de bunu kanıtlarcasına karşımıza dikiliyor. Toplam 13 karakterin etrafında dönen dizide bu 13 karakter her bölümde bizlere kendini gösteriyor. Bazılarını çok severken bazılarından nefret ettik! İşte başarı da en az sevdiren oyuncu kadar nefret ettirenin de katkısı hiç de azımsanacak kadar büyük, size de helal olsun!

Cevdet Mercan’ın gözünden ekrana gelen dizinin bir de sahnelerde ki boşlukları kapatmak adına ağdalı bakışlar, anlamsız duruşlar, boş göz temasları gibi klişelerin dışında bir anlatımı var. Artık son sahnelere girerken bu tarz görselleri bol bol dizide görüyoruz. Kolaj olarak gelen en vurucu sahneler, müziğin en can alıcı ritmi ile birleşip, kahve tonları ile hafızalara hükmediyor.

Paramparça dizisinin her anında emeği olanların hepsine “Helal Olsun, bu başarı sizin!” dolayısı ile de seyirci sizleri ödüllendiriyor, Tebrikler!

Hayatta kutlayanlarınızın çok olması dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..