Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

Yine terör! Son bir yılda büyük kentlerde düzenlenen terör saldırıları…

Yine terör! Son bir yılda büyük kentlerde düzenlenen terör saldırıları…
 

İstanbul Atatürk Hava Limanına yapılan saldırı, bir kere daha ülke gündemine terörü oturttu. Bu arada Güvenlik zafiyeti ve istihbarat zafiyeti tartışılmaya başlandı.

Bu arada terörün bilançosu açıklanmadan, güvenlik zafiyeti olmadığı açıklandı. Bir yerde haklılar! Terörle ilgili yayın yasağı, sosyal medyayı kapatma kararı uygulandıktan sonra, güvenlik zafiyetinden söz etmek mümkün mü!?

İstanbul Atatürk Hava Limanına yapılan saldırının bilançosu çok ağır. En son valilikçe yapılan açıklamaya göre; 41 ölü, 239 yaralı!

Yayın yasağı nedeniyle fazla söylenecek söz de yok. İstihbarat zafiyeti olduğunu söylemek de pek mümkün değil. Çünkü istihbaratın başında partili bir müsteşar oturuyor. İstihbarat zafiyeti var demek, 14 yıldan beri iktidarda olan ve halkın teveccühünü kazanan AKP’ye dokundurma olur.

Peki, bu olayda ne var?

Taktir-i ilahi(!)

Biz gelelim son 1 yılda ülkemizde meydana gelen kentsel, toplu terör olaylarına:

Son bir yıldır ülkeyi ateş çemberine alan terör sadece Güneydoğu’da asker ve polisleri değil metropollerde sivilleri de hedef aldı. Son 389 günde IŞİD ve PKK terör örgütleri tarafından 12 metropol saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda 272 kişi yaşamını yitirdi yüzlerce insan da yaralandı. İşte kanlı yılın isyan ettiren bilançosu…

5 HAZİRAN 2015 – Diyarbakır’da HDP’nin mitinginde iki ayrı patlama meydana geldi. 7 Haziran seçimlerine 48 saat kala meydana gelen ve IŞİD’in düzenlediği saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi. Bu olay HDP’yi mağdur gösterdi ve hak etmediği şekilde bir oy aldı.

20 TEMMUZ 2015 – Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD terör örgütü tarafından düzenlenen canlı bombalı saldırıda biri saldırgan 33 kişi hayatını kaybetti.

10 EKİM 2015- Ankara’da barış mitingi öncesi GAR’da IŞİD’in iki canlı bombası kendini patlattı. Hain saldırıda 101 kişi yaşamını yitirdi.

12 OCAK 2016 – İstanbul Sultanahmet’te turist kafilesi hedef alındı. IŞİD’in üstlendiği canlı bomba saldırısında 11 Alman turist öldü.

14 OCAK 2016 – Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 14 Ocak’ta terör örgütü PKK, ilçe emniyet müdürlüğü binasını ve çevresindeki lojmanları hedef aldı. Saldırıda 3’ü çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi.

17 ŞUBAT 2016 – Ankara’da askeri servise PKK’lı teröristin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 28 kişi şehit oldu.

13 MART 2016 – Ankara Kızılay’da PKK yine sahneye çıktı. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda 35 kişi yaşamını yitirdi araçtaki 2 terörist de öldü.

19 MART 2016 – İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesi’nde IŞİD’li bir canlı bomba kendini patlattı. Saldırıda 3’ü İsrailli biri İranlı 4 turist öldü.

27 NİSAN 2016 – Bursa Ulu Cami’de düzenlenen intihar saldırısında canlı bomba ölürken 13 kişi de yaralandı.

12 MAYIS 2016 – Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dürümlü mezrasında bir bomba yüklü kamyon patlatıldı. 16 vatandaş yaşamını yitirdi.

7 Haziran 2016 – Vezneciler’de düzenlenen hain saldırıda 6’sı polis 12 kişi şehit oldu.

Ve dün gece… IŞİD’li 3 canlı bomba ellerinde kaleşnikoflarla İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni bastı. Açtıkları ateş ve sonrasında kendilerini infilak ettirmeleriyle 41 kişi yaşamını yitirdi, 239 kişi de yaralandı.

Ülke olarak bizi teröre alıştırmaya çalışanlara inat, böylesi terör olaylarını lanetliyoruz.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..