Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yoldan Çıkaran Düşünceler

Yoldan Çıkaran Düşünceler
 

Bundan üç ay önce “Sürekli Düşünmek Tembel Yapar”isimli yazımda da bu konuya değinmiştim.  Şimdi aynı konuya biraz daha devam etmek istiyorum. Mutlu eden düşünceler daha çok hülyalara daldıklarımızdır. Yoldan çıkaranlar ise negatif düşüncelerdir. Her iki türün de amacı “mutlu olmak”olduğu halde elde edilen sonuç tatmin edici olmaz. 

Çocukken işin içinden çıkamadığımızda yani yoğun duygularla baş edemeyince zihni takip etmeye başlarız. Düşünceler, yoğun duygulardan bizi uzaklaştırır. Küçük bir çocuğun, çaresizlik, üzüntü, kızgınlıktan uzaklaşarak kendini korumak istemesi çok akıllıcadır. Fakat yetişkin olduğumuzda da  aynı uygulamayı sürdürmek istediğimizde yanılgıya düşeriz.

Çocuk olmak nasıldır? Çocuk oyun oynar, yemek, okula gitmek, doktora gitmek tarzı aktiviteler için diğerlerinden yardım alır, sorumluluk alması beklenmez. Yetişkin olmak ise bunun tam tersidir. Bir yetişkin hayal dünyasında yaşamak yerine hareket ettiğinde, faydalı aktiviteler bulunduğunda daha mutlu olur. Hayal dünyasını bırakmak istemeyen yetişkinlerin ortak bir noktası vardır. Bir şeyler yapmak için  motivasyona ihtiyaçları yoktur, kötü şartlardan etkilenmezler. Ona bir iş verin, engel ve zorluklara takılmadan işi başarıyla sonuçlandırır. Zorluklardan etkilenmemesinin sebebi duygularıyla bağlantısını kesmiş olmasıdır. Sezgileri ile değil de iç güdüleri ile hareket eder. Bu durum onu, içinde yaşadığı hayal dünyasının gerçek olmadığını fark etme haline “ dibe vurma haline” götürecektir.

Hayal dünyasının bir de negatif versiyonu vardır. Kişi, kendini tehdit eden güçlerin olduğunu hayal eder, güçlü hayal gücü bu düşünceleri gerçekmiş gibi gösterir. Görüntü hormonlar tarafından desteklendiğinde ise tehdit gerçek olur. Bu tarz bir hayal dünyasında yaşayan bir insan, diğerlerinin sürekli işine karışıp tavsiyelerde bulunur. Diğerlerinin içinde oldukları dar boğazdan nasıl çıkabileceklerine kafa yorar, kısaca onların işine burnunu sokar. Bir sürü gereksiz yük alır.

Şimdi diyeceksiniz, hiç düşünmeyecek miyiz?  Tabii ki düşüneceğiz, sadece işin suyunu çıkarmayacağız. Hayal dünyasında yaşamak yerine harekete geçeceğiz.

Belki de şu an “Düşünerek tedbir alıyorum, düşünerek insanlara yardım etmenin yollarını arıyorum. Başka nasıl tedbir alabilirim, insanlara yardım edebilirim.” Diyebilirsiniz, hayal dünyanızın yarattığı illüzyondan dolayı yüzünüzde tehditkar ya da bezgin bir hal olduğu sürece kimse sizden yardım istemeyecek, daha çok sizden uzaklaşmayı tercih edeceklerdir. Her şeye rağmen yüzünüzde mutlu bir ifade olabiliyorsa zaten insanlar hiç çekinmeden sizden yardım isteyeceklerdir.

Bu yüzden de hayal dünyanızı terk edip gerçeğe yolculuk yapın ki yaşamın keyfini çıkartabilin. Hareket etmedikçe yaşamın ne kadar güzel olduğunu anlayamazsınız.

Her daim sevgi ve ışıkla

Sibel.kavunoglu@gmail.com

www.nefestr.com

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..