Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '17

 
Kategori
Güncel
 

Yozgat şehir hastanesini uzaylılar mı yaptı?

Yozgat şehir hastanesini uzaylılar mı yaptı?
 

Yozgat şehir hastanesinin TV haberlerinde tanıtımı insanlara garip geldi. Türkiye’de ilk defa çok farklı bir şey yapıldığını düşündük. Haberin bir veriliş şekli vardı ki sanki uzaya uydu yollamışız.

Aslında bu yazı gereksiz gibi görülüyor. Nolmuş yani bir hizmet yapılmış, mutlaka farkı vardır. Yani bir de hükümetin yaptığı hiçbir şeyi beğenmeyen hatta hizmet yapılmasına üzülen bir muhalefet varken ve onların paralelinde konuşmak…

Oynuyorsun Korkut diyeceksiniz ama inanın samimiyim. Şöyle ki Türkiye’de ilk defa çok farklı, bu kadar büyük vs bir şey yapılmış gibi verildi. Sanki devlet hastaneleri hastane değil. Tamam olsun, belki öyledir; o zaman farkını söyleyeceksiniz, kuru bina fark değildir.

AKP hizmet vizyonunun reklam vasıtası gibi oldu. Hem şehir hastanesinden hayal mi olur muş, hastane işte; ama elbette bilimsel tıbbi araştırmaların yapıldığı dünyada örneği olmayan olağanüstü bir tıp merkezi vs olsa başka. Mesele hizmet kalitesiyse zaten bütün hastanelerin öyle olması gerekir. Devrim niteliğinde tedavi yöntemleri falan olacak.

Şimdi Yozgat şehir hastanesi yapıldı ya belki Türkiye’nin en meşhur hastanesi olan İstanbul Çapa hastanesi için bile “Yozgat şehir hastanesi gibi olsaydı” denilecek. Neden Yozgat’a yapıldı sorusu saçma, bir yere yapılacaktı, orası olmuş ne fark eder. İtirazımız ne hizmete ne Yozgat’a, hastanenin tanıtım şekline.

Şimdi duyanlar merak da ederler, ne demek şehir hastanesi? Diğer hastanelerden ne farkı var? Gidip gördüklerinde muhteşem bir hastane binası ama içi aynıysa uzayda koloni, kurmuş gibi tanıtılması tuhaf olacak.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..