Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

Yuh olsun!

Yuh olsun!
 

Peygamberimiz şöyle buyrmuş; "Bir ırkın başka bir ırka karşı üstünlüğü yoktur. Allah katında en üstün olan takvaca en ileride olandır"..

Allah da yeryüzü toprakları üzerinde yaşayan tüm insanların kardeşçe yaşamalarını emretmiş sınır çizmeden. Yani, "şu toprak senin bu toprak senin" diye parsel parsel ayırmamış!

Buraya kadar hepsi doğru değil mi sevgili okurlarım?

Doğru.

Peki biz insanlar olarak ne yaptık ne yapıyoruz ne yapmaya çalışıyoruz?

Toprakları bölüşmeye kalktık. Bölüşmeye değil. Adil bir şekilde bölüşmeye kalkmış olsak anlayabilirim biraz belki de, adeta çeteleşmeyle başlayıp günümüze kadar uzanan savaşlarla ülke sınırlarının belirlenmesine bir anlam verememekteyim.

Çok affınıza sığınarak şunu söylemek isterim; Biz insanlar ülke sınırlarını çizmekle haşa! Allah'ın emirlerini reddetmiş olmuyor muyuz?

Hatta ülkeleri yönetenlerin her biri (Hristiyanı Musevisi Müslümanı) haşa! Allah'ın varlığını inkar ediyorlar demektir!

Üç büyük dinde Allah inancı aynı noktada kesiştiği gibi dünyadaki tüm insanların kardeşçe yaşaması emredildiğine inanılır.

İnanılır ama yaşanmaz maalesef!

Dünya liderlerine baktığımızda her biri tarihten gelen kimlikler ve inançlar üzerinden siyaset ürettiklerini görmekteyiz.

Bana göre hepsi (istisnalar kaideyi bozmaz) birer ırkçı liderlerdir!

Kimse demokrasiden eşitlikten insan haklarından adaletten hukuktan söz etmesin!

Düpedüz hepiniz din argumanlarınızı kullanarak kendi halklarınızı daha iyi şartlarda yaşatmanız gerekirken halklarınızın duygularını sömürerek ayakta kalmaya çalışıyorsunuz!

Sadece ayakta kalma çabalarınızla kalmış olsanız amenna. Halklarınızın emeklerinden çalarak dünyadaki başta silah tuccarları olmak üzere petrol dolar borsa tuccarlarını daha çok zengin etmeye çalışıyorsunuz!

Üstelik kan döküyorsunuz kan!

Kadınlar ve çocukları öldürüyorsunuz!

Yuh sizlere!

Ne diyeyim?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..